FETÖ Konya’da yeniden evler açtı! Polis bunu da yakaladı

FETÖ Konya’da yeniden evler açtı! Polis bunu da yakaladı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Konya, Ankara ve Karaman’da yeniden yapılandığı ortaya çıktı. Örgüt üyesi 5 kişi hakkında hazırlanan iddianamede FETÖ yöneticisi olduğu ileri sürülen ismin örgütsel faaliyetleri eski eşinin beyanına yansıdı.

FETÖ üyelerinin Karaman, Konya ve Ankara’da yeniden faaliyete geçtiği evler açtığı cezaevlerinden tahliye edilen mensuplarını koordine ettiği ve bağış topladığı ihbarı üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı.

TOPLANTILAR YAPIYORLAR

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede G.A.’nın Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Demetevler Mahallesi’nde bir evi kardeşi üzerine kiraladığı ve burada toplantılar yapıldığı anlatıldı.

İddianamede, sanığın “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” ve “terörün finansmanı” suçlarından 32 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

KONYA'DA OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaları kapsamında, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri askeri gizli yapılanmasında faaliyet gösterdikleri tespit edilen 10 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Konya merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 8 şüpheli yakalandı. 2 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.