"FETÖ, 28 Şubat sürecini gizlice destekledi"

"FETÖ, 28 Şubat sürecini gizlice destekledi"

Emekli Hava Albayı ASDER Genel Başkan Yardımcısı Hacımustafaoğlu, FETÖ'cüler, 28 Şubat sürecinde namaz kılan subaylar hakkında rapor tuttuklarını belirterek, 28 Şubat sürecinde kendisiyle birlikte 400 kişinin Etimesgut'ta gözaltında zulüm gördüğünü söyled


İSTANBUL (AA) - Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Emekli Hava Albayı Mustafa Hacımustafaoğlu, FETÖ’cülerin, 28 Şubat sürecinde namaz kılan subaylar hakkında rapor tuttuklarını belirterek, 28 Şubat sürecinde kendisiyle birlikte 400 kişinin Etimesgut'ta gözaltında zulüm gördüğünü söyledi. Hacımustafaoğlu, "FETÖ bu süreci gizlice destekledi." dedi.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi'nde "Darbe" konulu özel söyleşi programı düzenlendi. Moderatörlüğünü Gazeteci- Yazar Ekrem Kızıltaş'ın yaptığı programda konuşan Emekli Hava Albayı ASDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğlu, FETÖ ve yandaşlarıyla ilgili hatıralarını paylaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hacımustafaoğlu, 28 Şubat’ta Orgeneral Çevik Bir'in, milletin ordunun önünde eğilmesi için afişler astırdığını ve baskı uyguladığını kaydetti. Hacımustafaoğlu, silahlı kuvvetlerde darbe ve darbe girişimlerini din düşmanlarının gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Kışla, lojman ve ordu evi arasına sıkışmışlar, halkından kopuk yaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

- "FETÖ 1979 yılında bizi kullamak istedi"

FETÖ ile ilgili bir anısını da paylaşan Hacımustafaoğlu, 1979'da Harbiye öğrencisiyken, İslam'a hizmet eden bir kişi olarak tanıtıldığı için 5 arkadaşıyla onu gizlice ziyaret ettiklerini söyledi. Sabah namazı kıldıklarını ve kahvaltı yaptıklarını anlatan Hacımustafaoğlu, şunları söyledi:

"20 yaşında gençleriz. Bizimle ilgilendi. Döndükten sonra bir teğmen gelerek selamını iletti. Bize, 'sizinle çalışmak istiyor' dedi. O zaman harp okullarında FETÖ'cü yoktu. İnançlara baskı vardı. Biz de namaz kılan 5 arkadaşımızla toplanıp, 'O hoca biz askeriz, birlikte ne iş yapacağız?' diye düşündük ve reddettik. Meğer adam bizi İzmir Yamanlar'da sınavdan geçirmiş."

Hacımustafaoğlu, FETÖ'cülerin, 28 Şubat sürecinde namaz kılan subaylar hakkında rapor tuttuklarını belirterek, 28 Şubat sürecinde kendisiyle birlikte 400 kişinin Etimesgut'ta gözaltında zulüm gördüğünü söyledi. Hacımustafaoğlu, "FETÖ bu süreci gizlice destekledi." görüşünü dile getirdi.

Gazeteci- Yazar Ekrem Kızıltaş ise 1960 darbesinden 15 Temmuz’a kadar yaşanan darbelerin ve darbe girişimlerinin ülkenin kalkınmasını ve gelişmesini istemeyen güçlerce yaptırıldığını vurguladı. Türkiye'nin enerji geçiş güzergahında olduğuna dikkati çeken Kızıltaş, "Rusya ve Orta Asya'dan gelen enerjinin aktarılması için Türkiye'ye ihtiyaçları var. Türk Akımı anlaşması imzalandı. Rus doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılacak." diye konuştu.

Kızıltaş, Ortadoğu petrolünün Ceyhan'dan ulaştırıldığını da vurgularken, Doğu Akdeniz’de de 15 trilyon metreküplük doğalgaza geçtiklerini vurguladı.

Gezi olayları ile 17-25 Aralık olaylarının dış güçler tarafından Erdoğan'a yönelik düzenlendiğine işaret eden Kızıltaş, "Bunlar kumpastı" dedi.

Kızıltaş, 3'üncü havalimanının dış güçleri rahatsız ettiğini de vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Frankfurt ve Dubai havalimanlarının gücünü azaltacaksınız. Uluslararası sermayenin gelirini milyar dolarlık karlarının bir kısmını Türkiye'ye çekeceksiniz. Türkiye uluslararası uçuş için uygun bir coğrafyada bulunuyor. Dubai buraya 4 saat, Frankfurt ise 3 saat mesafede. Rahatsız oldular. Recep Tayyip Erdoğan’ı uzaklaştırıp, yerine kolay pazarlık yapacakları birisini getirmek istediler."

Program öncesi bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da 15 Temmuz'un aklın ötesinde alçakça bir girişim olduğunu söyledi. Bu işgal girişiminin büyüklüğünün her geçen gün daha iyi anlaşıldığından bahseden Çağırıcı, "Yüzyılın en alçak işgal girişimiydi. Rabb'im bu ümmeti korudu. 21.yüzyılda dünyanın insanlığı aradığı bir dönemde yaşadık. Çanakkale ruhu o gece ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :