Fethiye Belediyesi TÜİK'e dava açtı

Fethiye Belediyesi TÜİK'e dava açtı

Fethiye Belediye Başkanı Saatcı: - "(Muğla'nın 'en güvensiz il' olduğu açıklaması) Bu açıklamaya tepki koymak gerekiyordu. Bu iş bu kadar ucuz değil. En güvensiz ile yerli, yabancı turist gelir mi? Yatırımcılar en güvensiz ile yatırım yapar mı?”

MUĞLA (AA) - Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2015 yılı raporlarında Muğla'nın "en güvensiz il" olarak gösterilmesi nedeniyle Ankara İdare Mahkemesi'ne, "bu verinin yok hükmünde sayılması" talebiyle dava açtıklarını bildirdi.

Saatcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜİK'in yaklaşık 10 gün önce illerin güvenilirliği konusunda bir liste yayınladığını, bu listede Muğla'nın 81. sırada yer aldığını hatırlattı.

Muğla'nın, TÜİK'e göre Türkiye'nin "en güvensiz ili" gösterildiğini vurgulayan Saatcı, "Bu açıklamaya tepki koymak gerekiyordu. Bu iş bu kadar ucuz değil. En güvensiz ile yerli, yabancı turist gelir mi? Yatırımcılar en güvensiz ile yatırım yapar mı?” dedi.

Başkan Saatcı, Ankara İdare Mahkemesine, "bu verinin yok hükmünde sayılması için" dava açtıklarını bildirdi.

TÜİK raporunu "yok hükmünde" saydıklarını ifade eden Saatcı, "Ben bu konuya duyarsız kalmayan sayın Valimiz Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanımız Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürümüz Hakan Çetinkaya'ya yapmış oldukları açıklamalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler