Fenerbahçe'de kötü gidiş sürüyor

Fenerbahçe'de kötü gidiş sürüyor

- Zorya ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertlilerin kazanamama serisi 3 maça çıktı- Fenerbahçe, yaptığı son 5 maçta bir galibiyet alırken, ikişer karşılaşmayı beraberlik ve yenilgiyle tamamladı- Sarı-lacivertli ekip, Ukrayna takımlarıyla yaptığı 7 maçı da


ODESSA (AA) - UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında Ukrayna'nın Zorya takımıyla 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'nin kötü gidişi sürüyor.

Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa'nın Monaco takımına elenerek başlayan sarı-lacivertli ekipte alınan kötü sonucun ardından teknik direktör değişikliğine gidildi. Fenerbahçe, Portekizli teknik adam Vitor Pereira'nın yerine getirilen Hollandalı Dick Advocaat yönetiminde çıktığı ilk maçta UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda İsviçre'nin Grasshoppers takımını 3-0 yenerek umut verdi.

Grasshoppers müsabakasından sonra Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Medipol Başakşehir'e konuk olan sarı-lacivertliler, sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Grasshoppers'i rövanş maçında mağlup eden Fenerbahçe, daha sonra Süper Lig'de arka arkaya iki maç yaptı. Sahasında Kayserispor ile 3-3 berabere kalan sarı-lacivertli ekip, ardından Bursaspor'a 1-0'lık skorla mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda grubun zayıf ekibi olarak gösterilen Ukrayna'nın Zorya takımıyla deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe, bu maçı kazanarak, kötü gidişi durdurmak istiyordu. Ukrayna'nın Odessa kentindeki Chornomorets Stadı'nda yapılan maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi. Mücadelenin 52. dakikasında Grechyshkin'nin golüne engel olamayarak geri düşen sarı-lacivertli ekip, beraberliği 90+6. dakikada Kjaer'in attığı golle kurtardı.

Bu skorla Fenerbahçe'nin galip gelememe serisi 3 maça çıktı. Ligde yaptığı Kayserispor ve Bursaspor maçlarını kazanamayan sarı-lacivertli takım, UEFA Avrupa Ligi'ne de puan kaybıyla başladı.

Fenerbahçe, yaptığı son 5 resmi maçta sadece 1 kez galip gelirken, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Sarı-lacivertli ekip, bu maçlarda 6 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.

Fenerbahçe'nin oynadığı son 5 resmi maçta alınan sonuçlar şöyle:

OrganizasyonRakipSkor
Spor Toto Süper LigMedipol Başakşehir0 - 1
UEFA Avrupa LigiGrasshoppers2 - 0
Spor Toto Süper LigKayserispor3 - 3
Spor Toto Süper LigBursaspor0 - 1
UEFA Avrupa LigiZorya1 - 1

Not: Skorlarda ilk takım Fenerbahçe olarak kabul edilmiştir.


- Golün santrası olmadı


Fenerbahçe'ye 1 puanı getiren golün santrası yapılmadı.

Maçın 90+5. dakikasında kazanılan serbest vuruş sonrası 90+6. dakikada Fenerbahçe, Kjaer ile beraberliği sağlarken, mücadelenin Rumen hakemi Istvan Kovacs santranın yapılmasına izin vermeden maçı bitirdi.


- Ukrayna takımlarına karşı galibiyet yok

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Ukrayna takımlarıyla yaptığı 7 maçta da galibiyet yüzü göremedi.

Sarı-lacivertli ekip, Dinamo Kiev ile 4, Shakhtar Donetsk ile 2, Zorya ile 1 maçta karşı karşıya geldi. Sahasında yaptığı 3 maçta 3 beraberlik alan Fenerbahçe, attığı 2 gole karşılık kalesinde 2 gol gördü. Ukrayna takımlarıyla deplasmanda yaptığı 4 maçta yenilgi alan sarı-lacivertli ekip, bir karşılaşmayı da beraberlikle tamamladı. Fenerbahçe, deplasmandaki bu karşılaşmalarda yediği 8 gole karşılık sadece 2 gol bulabildi. Sarı-lacivertli ekip, Zorya beraberliğiyle Ukrayna'da yaptığı 4. maçında ilk kez puan aldı.

Zorya ise Fenerbahçe karşılaşmasıyla ilk kez bir Türk takımıyla karşılaşırken, sahadan galibiyetle ayrıldı.

- Deplasman karnesi kötü

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında dış sahada yaptığı 106 maçın 59'unu kaybetti.

Bugüne dek rakip sahada oynadığı 106 maçta 25 galibiyet elde eden, 22 maçta beraberlik yaşayan sarı-lacivertliler, 59 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı.

Sarı-lacivertli takım deplasman maçlarında 110 gol atarken, kalesinde 198 gol gördü.

Fenerbahçe'nin deplasmanda yaptığı 106 maçın dökümü şöyle:

Organizasyon

O

G

B

M

UEFA Kupası

27

4

6

17

UEFA Avrupa Ligi

22

11

7

4

Şampiyon Kulüpler Kupası

17

3

1

13

Şampiyonlar Ligi Ön Eleme

15

5

4

6

Şampiyonlar Ligi

20

2

4

14

Kupa Galipleri Kupası

5

0

0

5

TOPLAM

106

25

22

59

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :