Fed yetkililerinden faiz açıklaması

Fed yetkililerinden faiz açıklaması

Chicago Fed Başkanı Evans:- "Fed sürdürülebilir fiyat istikrarına geç olmadan ulaşmak için kararlılık göstermeli" - St. Louis Fed Başkanı Bullard:- "Şimdilik bir faiz artışına ihtiyaç var"

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Chicago Şubesi Başkanı Charles Evans, bankanın faiz artırımları için enflasyondaki ilerlemeyi baz alması gerektiğini söyledi.

Evans, Chicago'da yaptığı konuşmada, Fed'in enflasyon hedefine ulaşmak için faiz oranlarını düşük tutmak zorunda kalabileceğine işaret etti.

"Fed sürdürülebilir fiyat istikrarına geç olmadan ulaşmak için kararlılık göstermeli" diyen Evans, bunun "mevcut işsizlik hedefinin altına inilmesini ve enflasyon hedefinin üstüne çıkılmasını gerektirebileceğini" belirtti.

Evans, faiz artışlarının, enflasyondaki ilerlemeye göre ayarlanması gerektiğini savunarak, kısa vadeli ekonomik görünümün nispeten iyi olduğunu dile getirdi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise Arkansas eyaletinin Fayetteville kentinde düzenlenen konferansta, bu yıl bir kez faiz artırılmasına ihtiyaç duyulduğu görüşünü yineledi.

Bullard, bununla birlikte, düşük faiz oranlarının gelecek 2-3 yıl boyunca süreceğine işaret ederek, "Düşük faiz oranları gelecek 2-3 yıl boyunca norm olmaya devam edecek." dedi.

Fed'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinde bu yıl Bullard, gelecek yıl ise Evans, faiz hakkına sahip olacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :