Fed New York Şube Başkanı Dudley:

Fed New York Şube Başkanı Dudley:

"ABD'de öğrenim kredisi borçları son 14 yılda beşe katlandı"- "Öğrenim kredisi borcu olan kişilerin konut sahibi olma ihtimali düşüyor"

NEW YORK (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şube Başkanı William Dudley, öğrenim kredisi borçlarındaki artışın Amerikan ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi.

Dudley, New York'ta yaptığı konuşmada, öğrenim kredisi borçları ve Amerikan eğitim sistemindeki finansal zorluklar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ABD'de öğrenim kredisi borçlarının son 14 yılda beşe katlandığına dikkati çeken Dudley, son 20 yılda eyalet ve yerel bazda eğitim fonlarının azaldığına işaret ederek, öğrencilerin ve ailelerinin artan öğrenim masraflarını daha yüksek oranda kendi imkanlarıyla karşılamak zorunda kaldığını belirtti.

Dudley, her sene daha fazla öğrencinin artan miktarlarda kredi borcuyla yüksek öğrenim kurumlarından mezun olduğunu ifade ederek, üniversiteleri terk eden kişilerin sayısında da her yıl artış görüldüğünü vurguladı.

Fed'in araştırmasına göre, öğrenim kredisi borcu olan kişilerin konut sahibi olma ihtimalinin düştüğünü dile getiren Dudley, bunun uzun dönemde tüketici harcamalarını azaltacağı konusunda uyarıda bulundu.

Dudley, öğrenim kredisi borçlarındaki artışın, tüketici harcamalarının yanı sıra, işgücü piyasası ve nitelikli eleman yetiştirme gibi alanlara da etkisinin yadsınamayacağını belirterek, tüm bu faktörlerin Amerikan ekonomisini olumsuz etkilediğini bildirdi.

Dudley, ABD'de gelir eşitsizliğinin son yıllarda daha da arttığına dikkati çekerek, toplumdaki genç bireylerin bir üst sınıfa yükselme oranlarında da düşüş görüldüğünü sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler