Fed Başkan Yardımcısı Fischer:

Fed Başkan Yardımcısı Fischer:

"Brexit'in İngiltere'yle direkt ticaretimize çok büyük bir etkisi olmaz fakat Brexit'i takip eden çok değişiklik olacak ve bunlar üzerine düşünmemiz gerekiyor. Etkileri bekleyip görmek zorunda kalacağız"

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, ABD ekonomisinin şu an bir iki ay öncesine kıyasla daha iyi göründüğünü ancak İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının (Brexit) etkilerini değerlendirmek için henüz erken olduğunu söyledi.

Fischer, CNBC'ye verdiği mülakatta, Amerikan ekonomisi, para politikası ve Brexit'e ilişkin soruları yanıtladı.

Brexit'in İngiltere ve Avrupa ekonomileri için çok önemli bir gelişme olmasına karşın ABD'ye yönelik etkilerinin belirsizliğini koruduğuna işaret eden Fischer, "Brexit'in İngiltere'yle direkt ticaretimize çok büyük bir etkisi olmaz fakat Brexit'i takip eden çok değişiklik olacak ve bunlar üzerine düşünmemiz gerekiyor. Etkileri bekleyip görmek zorunda kalacağız." diye konuştu.

Fischer, hayal kırıklığı yaratan mayıs ayı istihdam raporunun ardından gelen verilerin olumlu olduğunu belirterek, "Bir buçuk aylık verilerle tüm hikayeyi anlayamazsınız ancak ekonomik görünüm şu an öncekine göre daha iyi görünüyor." dedi.

Makroekonomik verilerin ABD ekonomisinin görünümü için Brexit'ten daha önemli olduğunu vurgulayan Fischer, bir sonraki faiz artışının zamanlaması hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.

- "Negatif faiz oranları ABD için muhtemel değil"

Avrupa, Japonya, Norveç ve İsviçre merkez bankalarının başvurduğu negatif faiz politikasının, ABD için muhtemel olmadığını belirten Fischer, bu konuya ilişkin soruya, "Bir merkez bankası yetkilisi olarak asla asla dememeyi öğrenirsiniz ancak kesinlikle negatif faizlere geçmek gibi bir planımız yok ve hiçbir zaman bu pozisyona gelmemek için çalışacağız." yanıtını verdi.

Fed Başkan Yardımcısı Fischer, kasımda yapılacak ABD başkanlık seçimlerinin para politikasını etkilemeyeceğini kaydederken, "seçimler nedeniyle faiz artırmayalım" gibi bir tutumun söz konusu olmayacağını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :