Fay hattının izi hala görünüyor

Fay hattının izi hala görünüyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin etkisiyle zarar gören Kahramanmaraş - Gaziantep karayolu dronlar tarafından görüntülendi. Fay hattının neden olduğu hasar, sürücülerin dikkatini çekiyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 il ve ilçede hasara yol açan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgedeki izler hala silinmiş değil.

Fay hattının izi hala görünüyor

On binlerce binanın zarar gördüğü ve birçok vatandaşın hayatını kaybettiği deprem, özellikle Dulkadiroğlu ilçesi Çiğli mevkiinden geçen Kahramanmaraş - Gaziantep karayolunda da belirgin izler bıraktı.

Fay hattının izi hala görünüyor

Dronlar aracılığıyla elde edilen görüntülerde, karayolunun altından geçen fay hattının deprem sonrası yaklaşık 7 metre kaydığı açıkça görülüyor.

Fay hattının izi hala görünüyor

Sürücüler, karayolunda seyrederken fay hattının geçtiği noktada aniden orta şeride kaymak zorunda kalıyor. Güvenlik önlemleri kapsamında, sürücülerin kazaya karışmamaları için karayoluna trafik işaret levhaları da yerleştirildi.

Fay hattının izi hala görünüyor

Depremin etkilerini gözler önüne seren bu görüntüler, bölgedeki altyapıda yapılması gereken çalışmaları da bir kez daha gündeme getiriyor. Kahramanmaraş - Gaziantep karayolu üzerindeki fay hattının zararı, sürücülerin ve yetkililerin dikkatini çekerek, önlemlerin bir an önce alınmasını zorunlu kılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.