Fatih'te bir çocuğun babası tarafından öldürülmesi

Fatih'te bir çocuğun babası tarafından öldürülmesi

KEFEK Başkanı Katırcıoğlu: - "Şiddeti sadece kadın odaklı ele aldığımızda lokal bir iyileşme sağlarız, toplumdaki şiddetin daha derinlemesine, geniş perspektiften bakarak ele alınması ve soruna dair daha kesin, köklü çözümlerin bulunması gerekiyor"- "Şidd

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, "Şiddeti sadece kadın odaklı ele aldığımızda lokal bir iyileşme sağlarız, toplumdaki şiddetin daha derinlemesine, geniş perspektiften bakarak ele alınması ve soruna dair daha kesin, köklü çözümlerin bulunması gerekiyor." dedi.

Katırcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fatih'te 9 yaşındaki Yiğitcan T'nin babası tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin son derece üzüntü verici olduğunu belirterek, aile içindeki şiddetin sadece kadına yönelik olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

AK Parti'nin "şiddete sıfır tolerans" politika ve ilkesiyle hareket ettiğini, sadece kadına yönelik değil, toplumun tüm dezavantajlı kesimlerine yönelik şiddetin karşısında durduklarını ifade eden Katırcıoğlu, iktidarda bulundukları 15 yıl boyunca şiddetin her türlüsüne karşı yasal düzenlemeler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Katırcıoğlu, 9 yaşındaki Yiğitcan T'nin babası tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından şiddet konusunun sadece kadına yönelik değil, daha geniş bir perspektifle ele alınması gerekliliğini ortaya koyduğunu belirterek, "Şiddeti sadece kadın odaklı ele aldığımızda lokal bir iyileşme sağlarız, toplumdaki şiddetin daha derinlemesine, geniş perspektiften bakarak ele alınması ve soruna dair daha kesin, köklü çözümlerin bulunması gerekiyor. Yoksa şiddet hastalığı, bu toplumsal hastalık bugün kadına, yarın çocuğa diğer gün yaşlıya, engelliye yani nerede güçsüz varsa ona uygulanacak." dedi.

Şiddeti bir "toplumsal hastalık" olarak niteleyen Katırcıoğlu, sorunun çözümünde de toplumun tüm kesimlerine görevler düştüğünü, problemin sadece siyasilerin alacağı kararlarla bitirilemeyeceğini ifade etti.

Katırcıoğlu, "Konuya çok geniş, kapsamlı bakarak masaya yatırmak ve çözüm arayışında olmak gerekir. Şiddetin birçok unsuru, psikolojik, sosyolojik boyutları var. Şiddet coğrafyanın, ekonomik şartların getirdiği unsurları içeren bir konu. Şiddetin her türlüsüyle mücadeleyi daha profesyonel, siyasete malzeme yapmadan, bu ülkenin sorunu, insanlık sorunu olarak ele almak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

KEFEK Başkanı Katırcıoğlu, aile içi şiddet olaylarına müdahale konusunda kolluk güçlerinin uygulamalarında bir zafiyet ya da cezai müeyyidelerde eksiklik olup olmadığı konusunda konunun uzmanı avukatlarla bir çalıştay yapmayı planladıklarını bildirerek, çalıştayın bir rapor haline getirilerek sorunun çözümünde bir yol haritası belirleneceğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :