Fatih Özgökçen yeniden başkan! İşte Konyaspor'un yeni yönetim kurulu

Fatih Özgökçen yeniden başkan! İşte Konyaspor'un yeni yönetim kurulu

Konyaspor Genel Kurulu bugün yoğun katılımla gerçekleştirildi. Fatih Özgökçen'in yeniden başkanlığa seçildiği genel kurulda Konyaspor Kulübü'nün yeni yönetim kurulu da belli oldu. İste tam liste yeni Konyaspor yönetimi..

Konyaspor Genel Kurulu bugün yoğun katılımla gerçekleştirildi. Fatih Özgökçen'in yeniden başkanlığa seçildiği genel kurulda Konyaspor Kulübü'nün yeni yönetim kurulu da belli oldu. İste tam liste yeni Konyaspor yönetimi.

Divan Başkanlığını Mehmet Baykan'ın yaptığı Konyaspor Olağan Genel Kurul Toplantısı 24 Aralık 2022 Cumartesi (bugün) günü saat 13.00’te Selçuklu Belediye Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Genel Kurul sonrası Konyaspor'un yeni yönetim kuruluna girecek isimler de belli oldu.

22 Nisan 2022 Tarih ve 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu'na istinaden Konyaspor'da genel kurul toplantısı çoğunluk sağlayan delegenin katılımıyla gerçekleşti. Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen genel kurulda tüzük değişikliği onaylandı ve oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda yönetim kurulu raporunun ardından gelir gider raporu ve bilançolar okundu. Genel kurulda tek liste yer aldı. Delegeler Fatih Özgökçen başkanlığındaki yeni yönetim kurulunu seçti. Yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı: Ali Camgöz, Burak Dağlı, Gökhan Çelik, Hakan Faydasıçok, Hakkı Polat, Halil Erdoğan, Hasan Çıray, İbrahim Şahin, İlker Babaoğlu, İsmail Yazıcı, Kazım Küçüköğen, Kamil Yücel, Mehmet Akcan, Mehmet Orhan, Muammer Akın, Nuh Kaygısız, Ömer Demirhan, Serkan Abaz, Sertaç Tuza, Süleyman Oğuz, Targun Polat, Yusuf Sercan Poçan.

Resim

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, genel kurulun ardından açıklamalarda bulundu. Özgökçen, "Sportif başarı sadece sahada oynanan oyun ve aldığınız puanlarla olmuyor. Temel gayemiz Konyaspor'un marka değerini yükseltmek. Konyaspor mutlaka Süper Lig'de şampiyon olacaktır" dedi.

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE HAREKET ETME DÜSTURUNU ÖN PLANDA TUTTUK"

Başkan Fatih Özgökçen genel kurulda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 5 Haziran 2022 tarihinde yine büyük bir katılımla göreve başlamıştık. Göreve geldiğimizde hep birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme düsturunu ön planda tuttuk. Bunda da kısmen muvaffak olduğumuzu düşünüyorum. Şehrin tüm paydaşları bizi yalnız bırakmadı, destek oldu. Geçen sene bizim için göreve geldikten sonraki sportif başarının önemi büyüktü. Konyaspor hem futbol hem basketbol takımıyla geçen sezon oldukça ses getirdi. 2021-2022 sezonunu Konyaspor tarihindeki en yüksek puanla tamamladık. Bazı hadiseler olmasaydı biraz daha zorlayabileceğimiz, en azından Konya'ya, ülke futboluna "Konyaspor şampiyon olma yolunda ilerliyor" söylemlerini dile getirdik diye düşünüyorum. Tabii sportif başarıya baktığımız zaman bu sadece sahada oynanan oyun ya da aldığınız skorlarla alakalı olmuyor. Bugün tabiri caizse bir lobi faaliyetini de iyi yönetmeniz gerekiyor. Konyaspor'un tüm haklarını hem futbol federasyonu nezdinde hem Kulüpler Birliği nezdinde sonuna kadar savunduk. Yeri geldiği zaman masaya vurmasını bildik ve sonucunu da aldık.

Resim

"KONYASPOR MUTLAKA ŞAMPİYON OLACAKTIR"

Göreve geldikten sonra 4 temel hedef belirlediklerini aktaran Başkan Özgökçen, "İlk söylediğimiz şey şuydu; Konyaspor Futbol Takımı 3-4 sene içerisinde hep ilk 10 içerisinde yer alacak. Temel gaye buydu. Birden çıtayı yükseltip şampiyon olalım demedik. Basamakları yavaş yavaş çıkma hedefimiz var. Çünkü basamakları çıkarken mali yapınızı da o şekilde düzgün bir biçimde yürütmeniz gerekiyor. Diğer yandan benim çok önemli olan basketbol takımımızın Süper Lig'e çıkmasıydı, temel gayelerimizden biri buydu. Sürdürülebilir mali yapıyı oluşturmak ve Konyaspor'un Konya şehriyle birlikte ulusal ve uluslararası prestijini, marka değerini yükseltmek temel gayelerimiz arasındaydı. İlk 10 içerisinde 3-4 yıl yer aldıktan sonraki ana hedef, 3-4 yılda ilk 5 içerisinde yer alacak bir kulüp. Bundan sonraki temel vizyonumuz da Konyaspor hep ilk 5 içerisinde yer almalı. Bu şehir en güzelini hak ediyor ve Konyaspor da mutlaka Süper Lig'de şampiyon olacaktır" ifadelerini kullandı.

"YILDIZ OYUNCU DEĞİL, YILDIZLAŞACAK OYUNCU DEDİK"

Yıldız oyuncu transferi yapma gayreti içerisinde hiçbir zaman olmadıklarını kaydeden Fatih Özgökçen, "Yıldız oyuncu transfer ettiğiniz zaman bütçenizi sarsabiliyorsunuz. Ama biz şunu ilke edindik: Yıldız oyuncu değil yıldızlaşacak oyuncu dedik. İnanıyorum ki geçen sene bunda muvaffak olduk. Sezon sonuna geldiğimiz zaman bunun da inşallah semeresini alacağız diye düşünüyorum. Geçen sezonun 3.'lükle bitirilmesi, uzun süre 2. olarak ligde yer alınması Konyaspor'a bakış açısını tamamen değiştirdi. Sponsorluk noktasında birçok firma bizimle temasa geçti ve geçmiş dönemlerdeki sponsorluk gelirlerinin 20 ya da 30 katı fazla gelir elde ettik. İnşallah bu sponsorluk gelirleri başarıyla bütünleştiği takdirde Konyaspor mali, iktisadi yönden tamamıyla ayakları üzerinde durabilecek hale gelecektir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

KONYASPOR'UN GÜNCEL BORCUNU AÇIKLADI

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, kulüp borcunu da açıkladı. Konyaspor'un güncel borcunun yaklaşık 16 milyon Euro olduğunu söyleyen Özgökçen şu ifadeleri kullandı: Önceki dönemden devraldığımız borç 306 milyon, Euro karşılığı yaklaşık 30 milyon Euro. Şu anki borç kur artmasına rağmen 16 milyon Euroya düşmüştür. Her sene bir iki oyuncu satarak bu borçları kapatmayı planlıyoruz.

Özgökçen ayrıca, Hilmi Kulluk yönetiminin alacaklarını da ödediklerini açıkladı.

Resim

BAŞKAN ALTAY: KONYASPORUMUZ DA ŞEHRİMİZİN EN ÖNEMLİ MARKALARINDAN BİRİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, uzun süredir görmek istedikleri bir manzaranın ortaya çıktığını belirterek, "Umuyorum ki bu birlik ve beraberliğimiz her daim devam eder. Süreçte en büyük teşekkürü Kulüp Başkanımız Fatih Özgökçen ve yönetim kurulu hak ediyor. Çok zor bir dönemde, kulüp tarihimizin en yüksek puanla ligi tamamladığı bir zamanda başkanlık yaptı. Şehirlerin en önemli markalarından birisi de spor kulüpleri. Konyasporumuz da şehrimizin en önemli markalarından birisi. Elde ettiği başarılarla hepimiz gurur duyuyoruz. Bu başarı tek başına olmuyor. Başarı için önce güçlü bir yönetim gerekiyor. İyi bir tesis, altyapı gerekiyor. Ateşli bir taraftar ve şehre sahip çıkılması gerekiyor. Bu dönem bunların hepsi oldu. İnşallah bu şehir bir gün şampiyonluk yaşayacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok" diye konuştu.

Resim

Konyaspor Olağan Genel Kurul Toplantısı'na Konya Milletvekilleri Selman Özboyacı, Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, delegeler ve taraftarlar katıldı.

Resim

KONYASPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU LİSTESİ ASİL

  1. Fatih Özgökçen (başkan)

  2. Ali Camgöz

  3. Burak Dağlı

  4. Gökhan Çelik

  5. Hakan Faydasıçok

  6. Hakkı Polat

  7. Halil Erdoğan

  8. Hasan Çıray

  9. İbrahim Şahin

  10. İlker Babaoğlu

  11. İsmail Yazıcı

  12. Kazım Küçükçöğen

  13. Kamil Yücel

  14. Mehmet Akcan

  15. Mehmet Orhan

  16. Muammer Akın

  17. Nuh Kaygısız

  18. Ömer Demirhan

  19. Serkan Abaz

  20. Sertaç Tuza

  21. Süleyman Oğuz

  22. Targun Polat

  23. Yusuf Sercan Poçan

DİSİPLİN KURULU ASİL

  1. Mehmet Celalettin Ulusoy
  2. Mustafa Dadacı
  3. Yahya Karakoç


DENETLEME KURULU ASİL

  1. Ahmet Dikici
  2. Ahmet İskender
  3. Eyyüp Kalaycı


YÖNETİM KURULU YEDEK

  1. Sami Pirinç
  2. Osman Öztürk
  3. İrfan Can
  4. Mehmet Ali Atiker
  5. Metin Koncagül
  6. Kazım Dalgıç
  7. Mustafa Yaşla
  8. Coşkun Er
  9. Ömer Çevik
  10. Uğur Çağlak
  11. Selman Orhan
  12. Yunus Ceylan
  13. Cihan Devecioğlu
  14. Arif Bağcı
  15. İsmail Özkoyuncu
  16. Nazım Göçer
  17. Ramazan Uyar
  18. Yusuf Uçar
  19. Ahmet Can Üzümcüoğlu
  20. Muhammed Eken
  21. Mustafa Başoda
  22. Hamdi Parmak
  23. Yavuz Altuntaş


DİSİPLİN KURULU YEDEK

  1. Adem Akın
  2. Cemil Er
  3. Şükrü Pınarkara

DENETLEME KURULU YEDEK

  1. Ali Uğurlu
  2. Mehmet Emin Hilmi Şahin
  3. Muhammet Ferit Bostan

Resim

ResimResim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.