Fas’ta yeni hükümet kurma çalışmaları

Fas’ta yeni hükümet kurma çalışmaları

RABAT (AA) - Fas Kralı 6. Muhammed'in yeni hükümeti kurma görevini Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) lideri Abdulilah Benkiran'dan alıp aynı partiden...

RABAT (AA) - Fas Kralı 6. Muhammed'in yeni hükümeti kurma görevini Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) lideri Abdulilah Benkiran'dan alıp aynı partiden başka bir milletvekiline vereceğinin açıklanmasının ardından, Benkiran, bu kararı parti olarak olumlu karşıladıklarını belirtti.

Fas Kraliyet Basın Ofisi tarafından dün yapılan açıklamada, 5 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen hükümetin kurulamaması üzerine Kral 6. Muhammed'in anayasal hakkını kullanarak bu görevi aynı partiden başka bir milletvekiline vereceğini duyurmasının ardından PJD Parti Genel Kurulu toplantı kararı aldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Benkiran, “Parti olarak Kral 6. Muhammed’in verdiği kararı olumlu buluyoruz. Ayrıca önümüzdeki cumartesi günü son siyasi gelişmeleri konuşmak üzere olağanüstü kongre kararı aldık.” ifadelerini kullandı.

Fas'ta 7 Ekim 2016'da yapılan genel seçimlerden birinci çıkan Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Sekreteri Abdulilah Benkiran, 10 Ekim'de Fas Kralı 6. Muhammed tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmişti. Ancak Benkiran, 5 ayı aşkın süredir yürüttüğü çalışmalara karşın koalisyonu oluşturamadı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :