Fas'ta "yeni emeklilik yasası" protesto edildi

Fas'ta "yeni emeklilik yasası" protesto edildi

RABAT (AA) - Fas'taki işçi sendikaları, hükümetin yeni emeklilik yasasını protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi. Ülkenin önde gelen sendikalarından...

RABAT (AA) - Fas'taki işçi sendikaları, hükümetin yeni emeklilik yasasını protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi.

Ülkenin önde gelen sendikalarından Fas İşçi Birliği, Demokratik İşçi Konfederasyonu, Demokratik İşçi Federasyonu, Fas İşçileri Genel Birliğinin çağrısı üzerine başkent Rabat'taki Fas parlamentosu önünde toplanan yüzlerce gösterici, hükümetin emeklilik yasasını protesto etti.

AA muhabirine konuşan Fas İşçi Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Maasid, "Hükümetimiz, emeklilik yasasında yapılacak reform çalışmalarında sendikaların da bulunacağını bildirmesine rağmen herhangi bir adım atmadı, sendikaların görüşmelere katılım sürecini hızlandırmak için bu gösterileri düzenliyoruz." dedi.

Emeklilik yasasındaki reform çalışmalarının işçi ve memurların kaderini belirleyeceğini savunan Maasid, ülkedeki sosyal barışı korumak için hükümeti diyalog yollarını açık tutmaya çağırdı.

Fas hükümetinin 2014 yılından bu yana üzerinde çalıştığı emeklilik yasası, sendikalar ve hükümet arasında anlaşmazlığa yol açıyor. Hükümet emeklilik yasasında yapacağı reformla emeklilik yaşını 60'tan 63'e çıkarmayı ve emeklilik maaşında bazı kesintilere gitmeyi planlıyor.

Sendikalar, hükümetin bu kararlarına karşı zaman zaman gösteriler düzenliyor. Son olarak, Fas'ın dört büyük sendikasının çağrısı üzerine ülkenin en büyük kenti Kazablanka'da binlerce sendika mensubu hükümeti protesto etmiş, 24 Şubat 2016'da ise ülke genelinde bir günlük grev ilan edilmişti.


Fas'ta "yeni emeklilik yasası" protesto edildi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler