Fas’ta Halep’e destek gösterisi

Fas’ta Halep’e destek gösterisi

RABAT (AA) - Suriye'nin Halep kentindeki sivil halka yönelik saldırılar, Fas’ın başkenti Rabat’taki parlamento binası önünde protesto edildi. Sosyal...

RABAT (AA) - Suriye'nin Halep kentindeki sivil halka yönelik saldırılar, Fas’ın başkenti Rabat’taki parlamento binası önünde protesto edildi.

Sosyal medya üzerinden organize olan göstericiler, Esed rejimi ve destekçileri aleyhine sloganlar atarak, Halep'teki sivil halka yönelik saldırıları protesto etti.

Göstericilerden Muhammed Abdurrahman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Zalim Esed rejiminin öldürdüğü, sokakta katlettiği halk bizim kardeşlerimiz, bizim halkımız. Burada elimiz kolumuz bağlı onlara yardım edemiyoruz ama en azından sokaklara çıkarak mazlumların yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Allah’tan tek istediğim oradaki kardeşlerimle beraber zalimlere karşı savaşmak ve bu yolda şehit olmaktır.” dedi.

Gösteriye herhangi bir grup veya partiyi temsilen katılmadıklarını ve sadece Fas halkı adına burada olduklarını belirten diğer bir gösterici de Halep’te hiçbir şeyi olmadan karton üzerinde aç ve kimsesiz yatan çocukları gördükçe kahrolduklarını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler