Fas'ta genel seçimler

Fas'ta genel seçimler

PJD, bazı oy kullanma merkezlerinde seçmenlerin tehdit edildiği gerekçesi ile seçim kampanyası idare merkezini göreve çağırdı

RABAT (AA) - Fas'ta devam eden Fas Parlamentosu Temsilciler Meclisi seçiminde oy verme işleminin bitmesine saatler kala Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD), bazı oy kullanma merkezlerinde seçmenlerin tehdit edildiği gerekçesi ile seçim kampanyası idare merkezini göreve çağırdı.

PJD'den yapılan açıklamada, "Aralarında Safi, Meknes ve Kenitra kentlerinin de bulunduğu bazı oy kullanma merkezlerinde, seçmenlerin tehdit edildiği ve işaretlenmiş oy pusulalarının seçmenlere verildiği şikayetleri tarafımıza ulaşmakta. Seçim kampanyası idare merkezinibu tür girişimlere karşı harekete geçmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Fas Parlamentosu Temsilciler Meclisi seçimi için TSİ 10.00'da başlayan oy kullanma işlemleri devam ediyor.

Kayıtlı 15 milyon 702 bin 592 seçmenin bulunduğu ülkede seçimlere 30 siyasi parti katılıyor. Seçmenler, parlamentonun Temsilciler Meclisi kanadı için 305'i yerel, 90'ı ulusal çapta olmak üzere toplam 395 milletvekilini belirleyecek.

Koalisyonun büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi, bir önceki hükümeti kuran İstiklal Partisi ve Fas Kralı 6. Muhammed'in danışmanlarından Fuad Ali el-Himme'nin kurduğu Asalet ve Çağdaşlık Partisi arasında geçmesi beklenen seçimleri 92'si yabancı 4 bin gözlemci takip ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :