Fas'ın kuzeyindeki toplumsal gerginlik

Fas'ın kuzeyindeki toplumsal gerginlik

Gösterileri organize edenlerin başında yer alan isim olduğu belirtilen Nasır ez-Zefzafi gözaltına alındı

RABAT (AA) - Fas'ın kuzey bölgesinde devam eden gösterileri organize edenlerin başında yer alan isim olduğu belirtilen Nasır ez-Zefzafi'nin gözaltına alındığı bildirildi.

El-Huseyma İstinaf Mahkemesi Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, "güvenlik güçlerinin dün gece sabaha karşı düzenlediği operasyonda Zefzafi'nin yakalanarak gözaltına alındığı" belirtildi.

Sosyal medya üzerinden bölgedeki gösterileri organize ettiği ileri sürülen Zefzafi'nin, geçtiğimiz cuma günü hutbede geçen "fitneye karşı uyanık olun, ülke birliğini koruyun ve yolları kapatmak suretiyle düzenlenen gösterilerden kaçının" şeklindeki sözler üzerine ayağa kalkarak imamı susturmaya çalıştığı ve cemaati dışarıya davet ettiğinin görüldüğü görüntüler yayınlanmıştı.

Bu görüntüler üzerine harekete geçen El-Huseyma İstinaf Mahkemesi Savcılığı, ibadet özgürlüğünü engellediği gerekçesiyle Zefzafi için göz altı kararı aldığını duyurmuş, bunun üzerine basında Zefzafi'nin gözaltına alındığına dair bir çok haber çıkmış ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmamıştı.

El-Huseyma İstinaf Mahkemesi Savcılığı'nın dün "devletin bütünlüğüne ve birliğine kastettikleri şüphesiyle 22 kişinin gözaltına alındığını" duyurması üzerine ülkenin bir çok kenti binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen gösterilere sahne olmuştu.

Fas'ın kuzey bölgeleri bir süredir gösterilere sahne oluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :