Fas'ın Afrika Birliği üyeliği

Fas'ın Afrika Birliği üyeliği

Fas Dışişleri Bakanlığı, Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Dlamini-Zuma'yı Fas'ın Afrika Birliği'ne yeniden üyelik kararını engellemekle suçladı

RABAT (AA) - Fas Dışişleri Bakanlığı, Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma'nın, Fas'ın Afrika Birliği'ne yeniden üyelik kararını engellediğini savundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Fas'ın Afrika'daki kurumsal ailesine dönmesinin doğal ve yasal hakkı olduğu belirtildi.

Açıklamada, Fas'ın talebinin birlik üyelerine dağıtılmasının gerekçesiz geciktirilmesinin ardından Dlamini-Zuma'nın üyelik için hiçbir dayanağı bulunmayan ve daha önce benzeri görülmemiş bir şart ürettiği iddia edildi.

Dlamini-Zuma'nın birliğin ve birliğin üyesi olan ülkesinin ilkeli, değer sahibi ve tarafsızlık görevine çelişkili hareket ettiği öne sürülen açıklamada, Fas'ın şimdiye kadar destekleyici belgeler ve birliğe üye devletlerin çoğunun desteğiyle ilerlediği vurgulandı.

Fas Kralı, geçen temmuz ayında yaptığı açıklamada, Afrika Birliği'nin Sahra Demokratik Arap Cumhuriyeti'ni tanımasından sonra 1984 yılında birlikten ayrılık kararı alan ülkesinin yeniden birliğe üye olmak istediğini duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :