Fas ve Cezayir sınırındaki Suriyeli sığınmacılar

Fas ve Cezayir sınırındaki Suriyeli sığınmacılar

Fas'taki Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Bukari:- "Ülkemizin, Fas ile Cezayir sınırı arasındaki bölgede mahsur kalan 50 Suriyeli sığınmacıya bir çözüm bulması gerekiyor. Fas'a girmek isteyen Suriyeli sığınmacıların ülkeye kabul edilmesi onurdur"

RABAT (AA) - Fas'taki Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Halid el-Bukari, ülkesinin, Fas ile Cezayir sınırı arasındaki bölgede mahsur kalan Suriyeli sığınmacılara bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Fas parlamentosunun dış ilişkiler komisyonunda söz alan Bukari, "Ülkemizin, Fas ile Cezayir sınırı arasındaki bölgede mahsur kalan 50 Suriyeli sığınmacıya bir çözüm bulması gerekiyor. Fas’a girmek isteyen Suriyeli sığınmacıların ülkeye kabul edilmesi onurdur." dedi.

Cezayir ile Fas sınırı arasında mahsur kalan 50'den fazla Suriyeli sığınmacı, 17 Nisan akşamından bu yana Fas'ın güneydoğusundaki Fegig kenti kırsalı ile Cezayir'in Beni Venif kenti yakınındaki sınır bölgesinde bekliyor.

Fas Dışişleri, Göç ve Yurt dışında Yaşayan Faslılardan Sorumlu Delege Bakan Abdulkerim Bin Atik, geçen hafta yaptığı açıklamada, söz konusu Suriyelilere yardım etmek istediklerini, fakat sığınmacılar Cezayir sınırları içinde olduğundan müdahale edemediklerini belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler