Fahiş bilete ve korsancılığa ceza yağdı

Fahiş bilete ve korsancılığa ceza yağdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ramazan Bayramı tatili öncesinde yapılan denetimlerde fahiş fiyatlı bilet satışlarına karşı sıkı tedbirler aldı. Otobüs işletmecilerine milyonlarca lira idari para cezası kesildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ramazan Bayramı tatili yaklaşırken şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yaşanan fahiş fiyatlı bilet satışlarına karşı sıkı denetimler gerçekleştirdi. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, yapılan denetimlerde fahiş fiyatlarla bilet satışı ve diğer usulsüzlükler tespit edilen otobüs işletmecilerine ciddi idari para cezaları uygulandığını açıkladı.

Fahiş bilete ve korsancılığa ceza yağdı

Bayram tatili sürecinde 80 bin 195 otobüs seferi gerçekleştirilirken, 2 milyon 759 bin 818 yolcu taşındı. Bu süre zarfında yapılan 4 bin 810 otobüs denetiminde fahiş fiyatlarla bilet satışı yapan işletmelere toplamda 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, izinsiz noktalarda yolcu alan veya korsan taşımacılık yapan işletmelere de 1 milyon 269 bin lira para cezası uygulandı.

Fahiş bilete ve korsancılığa ceza yağdı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, denetimlerin titizlikle yürütüldüğünü ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ekiplerin görevini başarıyla yerine getirdiğini belirtti. Şehirlerarası otobüs seyahatlerinde düzenin sağlanması ve fahiş fiyatlı bilet satışlarının önlenmesi amacıyla denetimlerin etkin bir şekilde devam edeceği vurgulandı.

Bu çerçevede, yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve karayolları denetim istasyonlarında yapılan denetimlere ek olarak, U-ETDS sistemi üzerinden elektronik denetimlerin de devam edeceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.