Facebook'tan büyük yenilik

Facebook'tan büyük yenilik

Facebook hangi yeniliğini duyurdu? Facebook'a satın alma butonu mu geliyor? Facebook kullanıcı bilgilerini paylaşacak mı? Facebook Mention uygulaması nedir? Facebook Mention'u kimler kullanacak? Facebook Mention'u ünlüler mi kullanacak?

Facebook hangi yeniliğini duyurdu? Facebook'a satınalma butonu mu geliyor? Facebook kullanıcı bilgilerini paylaşacak mı? Facebook Mention uygulaması nedir? Facebook Mention'u kimler kullanacak? Facebook Mention'u ünlüler mi kullanacak?

Facebook, kullanıcıların alışveriş yapmalarına olanak sağlayacak olan satın alma butonunu test ettiğini duyurdu. Dünya genelinde 1.3 milyar kullanıcısı bulunan sosyal paşlaşım sitesi Facebook, satın alma butonu sayesinde site içinde yayımlanan reklam ve paylaşımlar üzerinden pazarlanan ürünlerin kullanıcılar tarafından satın alınmasına olanak verecek.

Kullanıcılarının güvenliklerinin öncelikleri arasında olduğunu belirten şirket, kullanıcı gizliğinin korunacağı ve kullanıcı bilgilerinin kesinlikle paylaşılmayacağı sözünü verdi.

Henüz deneme aşamasında olan bu uygulumayla ne tarz ürünlerin Facebook üzerinden satışa çıkacağı ise belirsizliğini koruyor.

Facebook'un bu açıklamasından sonra San Fransisco merkezli saat şirketi Modify Watches, sosyal ağ sitesi üzerinden 2 farklı ürününü satışa sunacağını duyurdu.

Facebook sessiz sedasız yeni uygulaması Facebook Mentions'ı yayınladı. Peki nedir Facebook Mentions?, ilk olarak sadece üniversite öğrencilerine açılmış, daha sonrasında tüm dünyadaki milyarlarca kişiye hizmet vermeye başlamıştı. Sosyal ağ şimdi ise benzer bir girişime imza atıyor.

iOS için sunulan yeni bir uygulama olan Facebook Mentions, sadece "halk figürleri" (orijinal adıyla "Public Figure") tarafından kullanılabiliyor. "Halk figürü" nedir diyorsanız, hemen açıklayalım: Bu tanıma ünlüler, gazeteciler, devlet yetkilileri, popüler marka ve şirketler giriyor. Yani uygulamayı sadece popüler ve/veya ünlü isimler kullanabiliyor.

Uygulama, Facebook'un markayı çok daha öne çıkaran bir sürümü ve arkadaşlarınızın yaptıkları yerine yeni gönderiler, fotoğraflar, videolar gibi öğeleri öne çıkarıyor. "Mentions" sekmesi ise sizin hakkınızda söylenenleri görmeyi kolaylaştırıyor ve twitter'daki @ sekmesine oldukça benziyor.

Mentions, sosyal medya profillerini yardımcılarına yönettiren ünlüler için tasarlanmış. Ünlü bir kişilikseniz veya böyle bir kişinin asistanıysanız, uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Etiketler :