"Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması" Kırşehir'de yapıldı

"Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması" Kırşehir'de yapıldı

KIRŞEHİR (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde imam ve müezzinler arasında düzenlenen...

KIRŞEHİR (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde imam ve müezzinler arasında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması" Kırşehir'de yapıldı.

Kayseri, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat ve Kırşehir'de düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın bölge finali, Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nde gerçekleştirildi.

Jüri başkanlığını Kırşehir Müftüsü Mehmet Şahin'in yaptığı yarışmaya il yarışmalarında birinci olan Kırşehir'den Mahmut Saratlı, Sivas'tan Kadir Duman, Aksaray'dan Kasım Biceyiz, Nevşehir'den Ramazan Öz, Yozgat'tan Ali Akkan, Konya'dan Mehmet Mete, Niğde’den Hüseyin Göktaş, Kayseri'den Emre Aslan katıldı.

Yarışmacılar, okuma sırasını kurayla kendileri çekerek belirledi ve ezanı jüri karşısında iki farklı makamda okudu. Makam geçiş yerleri yarışmacılar tarafından seçilirken, ezanı güzel okuma, diksiyon, güzel ses ve makama uygunluk konularında yapılan değerlendirme sonucunda, Kayseri'den Emre Aslan birinci, Yozgat’tan Ali Akkan ikinci, Sivas’tan Kadir Duman ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye girenlere altın ve çeşitli hediyeler verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı