Eymir'e "taziye ve kültür evi"

Eymir'e "taziye ve kültür evi"

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir Belediyesi tarafından beldeye "Bozdağ Taziye ve Kültür Evi" yapılıyor.Eymir Belediye Başkanı Çetin...

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir Belediyesi tarafından beldeye "Bozdağ Taziye ve Kültür Evi" yapılıyor.

Eymir Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede bir taziye ve kültür evinin bulunmamasının sıkıntı oluşturduğunu, özellikle kış mevsiminde yaşanan cenaze törenleri sonrasında bu sıkıntının daha çok hissedildiğini söyledi.

Eymir'in kuzeyinde Dağınıkkaya tepesi üzerine yapımına başlanılan tesisin, beldeye hakim bir noktada ve 560 metrekare arsa üzerine yapıldığını ifade eden Mertoğlu, şunları dile getirdi:

"İki kat üzerine yapılan Bozdağ Taziye ve Kültür Evi tamamlandığında, aynı zamanda konuk evi olarak da kullanılacak. 4 yıldızlı otel konforunda yapılacak olan konukevimiz aynı anda 18 aileye hizmet verebilecek. Burada konaklamak isteyen konuklarımız için, orman ve dağda çeşitli spor aktiviteleri de organize edeceğiz. Bilindiği gibi beldemizin kuzeyinde Şebek denilen mevkide yaz mevsiminde çok sayıda aile piknik yapıyor. Bundan böyle o ailelerden uzaklardan gelenleri, istemeleri durumunda burada konuk edeceğiz. Konuk evimizde yüzme havuzu hariç, her türlü konfor olacak."

Mertoğlu, sosyal tesislerin bahçesine 13 kamelya ve Türk devletlerini simgeleyen 18 bayrak direği dikildiğini, konukların bu kamelyalarda piknik de yapabileceklerini, tesislerin Kurban Bayramı'na yetiştirileceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :