EXPO'daki Komorlar pavilyonu ilgi gördü

EXPO'daki Komorlar pavilyonu ilgi gördü

Afrika'da bir ada ülkesi olan Komorlar Birliği, EXPO 2016 Antalya'da bitki ve botanik örtüsünün yanı sıra kültürlerini de ziyaretçilere tanıtıyor

ANTALYA (AA) - Afrika'da bir ada ülkesi Komorlar Birliği'nin, EXPO 2016 Antalya'daki pavilyonu, büyük ilgi görüyor.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Komorlar Birliği, bitki ve botanik örtüsünün yanı sıra kültürlerini de ziyaretçilere tanıtıyor.

EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcısı Komorlar Birliği'ne ait pavilyonda, vanilya başta olmak üzere, karanfil, karabiber ve zerdeçal tozlarının yanı sıra parfüm yapımında kullanılan ylang ylang çiçeğinin özü de bulunuyor.

Komorlar'da erkek ve kadınların kullandığı giysi ve takıların da yer aldığı pavilyonda, "Anda" adı verilen düğün merasimlerinde damatlar tarafından giyilen "djoho" adı verilen 3 bin avroluk damatlık da dikkati çekiyor.

Pavilyon Direktörü Ahamada Youssouf, Komorlar Birliği'nde düğünlere büyük önem verildiğini, düğün merasimlerinin özel ve önemli olduğunu belirtti.

Düğünlerde bütün köyü mutlu etmek gerektiğini dile getiren Youssouf, "Bunun yanında gelinle damadın ve ailelerin yapması gereken görevler var. Bir erkek evlenirken en az 2-3 bin avroya ihtiyaç duyar. Hatta bazen 10 bin avro bile harcayanlar oluyor, ekonomik gücüne göre. Çünkü damat geline en az 7-8 kilo altın takar." dedi.

- Damatlık üç ayda tamamlanıyor

Youssouf, gelinlerin ise damat için "djoho" denilen damatlığı hazırladığını, içlik, dış elbise ve şapkadan oluşan el yapımı damatlığın 2-3 ayda tamamlandığını ifade etti. Damatlığın en önemli özelliğinin dış giysinin yaka ve ön tarafındaki altın sırma işlemeler olduğunun altını çizen Youssouf, şunları kaydetti:

"Damatlığı yapmak yerine satın almayı tercih edenlerin en az 3 bin avroyu gözden çıkarması gerekiyor. Damatlığın içliği bin, dış elbisesi bin 500 ve şapkası en az 300 avro. En makbul olanı ise gelin ve ailesi tarafından hazırlanan damatlık."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :