Evlilik kredisinde tarih belli oldu! Kimler başvurabilecek?

Evlilik kredisinde tarih belli oldu! Kimler başvurabilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek çiftler için faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvuru tarihini ve şartlarını duyurdu. Başvurular 15 Şubat 2024'te başlayacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik hazırlığı içinde olan çiftlere müjdeli haberi verdi. Yeni evlenecek çiftlere yönelik 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuru tarihi ve şartları açıklandı.

Bakan Göktaş'ın duyurusuna göre, başvurular 15 Şubat 2024 Perşembe günü itibarıyla başlayacak. Bu krediyle desteklenen gençlere, 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere toplamda 150 bin lira faizsiz kredi sunulacak.

ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİNDE

Öncelikle deprem bölgesindeki gençler bu krediden öncelikli olarak faydalanacak. Ancak ilerleyen süreçte program Türkiye genelindeki tüm gençleri kapsayacak şekilde genişletilecek. Başvuruların "aile.gov.tr" internet sitesi üzerinden gerçekleştirileceği belirtilirken, programdan yararlanmak isteyenlerin evlilik öncesi ve sonrası sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden de yararlanmayı taahhüt etmesi gerekecek.

Bu faizsiz evlilik kredisi programı, genç çiftlere maddi destek sağlamanın yanı sıra evlilik öncesinde ve sonrasında bilinçli bir şekilde adım atmalarına olanak tanıyarak aile kurumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.