Evlilik Akademisi’nde ilk etap tamamlandı

Evlilik Akademisi’nde ilk etap tamamlandı

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen “Evlilik Akademisi”nin ilk etabında eğitim seminerleri tamamlanarak katılımcılara sertifikalara verildi.

 

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Evlilik Akademisi’nin ilk etabı, hafta sonu Konevi Kültür Merkezi’ndeki eğitim seminerleriyle tamamlandı. Açılış programına AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Konya İl ve Meram İlçe teşkilatlarından yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.

“ÜLKEMİZİ KAOS ORTAMINA ÇEKMEK İSTİYORLAR”

Ankara’da yaşanan hain terör saldırısını kınayarak konuşmasına başlayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Ülke olarak farklı bir süreçten geçiyoruz. Ateş çemberinin içindeyiz. Temennimiz bu tür hadiselerin son bulması ve ülkemizde birliğin, dirliğin, huzurun ve sükûnetin sağlanmasıdır. Ülkemizin güçlenmesi ve büyümesini istemeyen güçler, kaos ortamına zemin hazırlamaya çalışıyorlar. Toplum olarak buna fırsat vermeyeceğiz” dedi.  

“AİLE BAĞLARI GÜÇLÜ OLAN TOPLUMLAR, GELECEĞE GÜVENLE BAKAR”

Huzurlu bir aile ortamının hayatta başarı için bir ön koşul olduğuna işaret eden Başkan Toru, “Aile bağları güçlü olan toplumlar, geleceğe güvenle bakar.

Mutlu aileler mutlu birlikteliklerle kurulur. Evlilik, dört mevsim koşullarında da sürdürülebilir olmalıdır. Evlilik, iki medeni bireyin hayatın yükünü birlikte omuzlamasıdır. Evlilik, karşılıklı fedakârlıklarla ömür boyu sürecek bir yolculuktur. Hızla gelişen toplumlar arası etkileşim ve modern yaşam koşulları tek tip çekirdek aile pratiklerini adeta dayatmaktadır. Oysa her coğrafya kendine özgü koşullar, gündelik yaşam tecrübeleri ve farklı bireysel tercihler gerektirir. Küreselleşen dünyada mutlu evliliklere ve huzurlu aile ortamına daha zor ulaşılmaktadır. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu seminerle evlilikte başarının sırlarını yeniden keşfedeceğimiz, mutlu birer aile ortamına ulaşmak için maddi hedeflerden ziyade huzuru ön planda tutan bir anlayışa bizi ulaştıracak bir yolculuk tasarladık. Gösterdiğiniz ilgi ve katılımdan ötürü hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizler sadece teknik hizmetler ve altyapıyla uğraşmıyoruz. Beşikten mezara kadar hayatın her alanında varız. Bunun için sosyal ve kültürel belediyeciliğe de önem veriyoruz” diye konuştu.

“AİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KURUM”

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ise “Aile bizim için çok önemli bir kurum, temel taşımız, her şeyimiz. Aile denince geçmişe dönüp kendi aileme bakmak istiyorum. Çünkü aile sıcaklığını orada gördüğüm için bunu anlatmak istiyorum. Sabah kalktığımızda kahvaltısı yerde olan bir aile, anne babanın sevgisinin ışıl ışıl o kahvaltıda aktığı bir aile, bütün çocukların o kahvaltıda muhabbet ettikleri bir aile, ninelerimiz ve dedelerimizin evin başköşesinde oturduğu bir aile, evden çıkarken annenin babayı, ‘Allah’a emanet ol, hayırla git, hayırla gel’ dediği bir aile, çocukların evden çıkarken annelerinin elini öperek çıktıkları bir aile. İşte biz böyle bir aile gördük” ifadelerini kullandı.

HZ. MEVLÂNA’NIN İLETİŞİM TARİFİ

Akademide ilk semineri veren Davranış Bilimleri Uzmanı AEP Formatörü Şengül Yiğit, “Evlilikte bir sorun çıktığında davranışlarımız ve kurduğumuz iletişim dili çok etkin ve önemli. İletişimimizi sen diliyle mi sürdürüyoruz yoksa ben dilini mi kullanıyoruz. Hz. Mevlâna iletişimi; ‘bir canın bir cana değmesi’ olarak tarif ediyor. Bir can bir cana gözle değer. Biz düşünürüz, kalbe atarız, kalpteki duygularla yoğururuz ve sonra gözümüzden, hâl lisanımızdan, sesimizden, tavrımızdan ne düşündüğümüz belli olur. Bir insanın dili yalan söylese bile gözü asla yalan söylemez” şeklinde konuştu.  

EVLİLİK Mİ YAPIYORUZ YOKSA ŞİRKET Mİ KURUYORUZ?

Prof. Dr. Muhittin Okumuşlar ise, “Evlilik hukuki bir olay. Hukuk aslında negatif sınırlayıcı bir unsurdur. Hukuk demek haklar demektir. Ne zaman lazım olur? Bir sorun olduğu zaman. Evlilik hukukla yani şartlarla yapılmaz. Haklarla evlenilmez. Evlilik fıtri bir olaydır ve iki tarafın bir kabullenme ve benimsemesi üzerine kurulan bir birlikteliktir. Son dönemde kadınlara ‘haklarınızı koruyun’ cümlesi pompalanıyor. Eğer haklar üzerine aile kurarsanız bunun adı aile olmaz şirket olur” dedi.

 

Cumartesi ve pazar günü devam eden Evlilik Akademisi’nde;  Aile İçi Etkili İletişim, Evlilik Çatışmasına Sebep Olan Faktörler ve Çözüm Yolları, Aile İçi Şiddet, Kadın Erkek ve Cinsellik, Hısım-Akraba Evliliğimiz ve Evlilikte Duygusal Zekâ konularında sunum yapıldı. Seminerlerin sonunda katılımcılara sertifika verildi. Evlilik Akademisi’nin 2. etabı 24 Ekim tarihinde 10.00-17.00 saatleri arasında, 3. etabı ise 7-8 Kasım tarihlerinde 14.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. Katılmak isteyen vatandaşlar, Konevi Kültür Merkezi’nin 3230051 nolu telefonunu arayarak kayıtlarını ücretsiz olarak gerçekleştirebilirler.