Ev almak isteyenlere kötü haber: Konut fiyatları artacak

Ev almak isteyenlere kötü haber: Konut fiyatları artacak

Ocak ayında inşaat maliyet endeksi bir önceki aya göre %15,70, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %67,87 arttı. Bu artış son yıllardaki en yüksek artış olarak dikkat çekiyor.

Malzeme ve işçilik maliyetlerindeki artış, inşaat maliyetlerini yukarı çeken en önemli etkenler olarak öne çıkıyor. Malzeme endeksi bir önceki aya göre %5,13, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %53,29 arttı. İşçilik endeksi ise bir önceki aya göre %41,95, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %103,46 arttı.

Bina inşaatı maliyet endeksi de Ocak ayında bir önceki aya göre %15,92, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %66,90 arttı. Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi ise bir önceki aya göre %14,99, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %71,09 arttı.

Uzmanlar, inşaat maliyetlerindeki artışın önümüzdeki dönemde de devam edebileceğini ve bunun konut fiyatlarına da yansıyacağını belirtiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.