ETSO'dan Zeytin Dalı Harekatı için yardım kampanyası

ETSO'dan Zeytin Dalı Harekatı için yardım kampanyası

Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik:- "Bizler her zaman devletimizin ve silahlı kuvvetlerimizin yanındayız. İstiklal Harbi'nde bu millet nasıl tek vücut olmuşsa, bugün de aynı ruhla düşmana karşı bütün olmuştur"

ERZURUM (AA) - Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasınca (ETSO), Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Şubat ayı olağan toplantısı için toplanan ETSO Meclisi, gündem maddelerini görüştükten sonra Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen harekata destek vermek amacıyla kampanya başlatma kararı aldı.

Karar doğrultusunda Meclis sembolik olarak 20 bin, Aşkale Çimento T.A.Ş. de 50 bin lira bağışta bulunarak kampanyaya ilk desteği verdi.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, toplantıda yaptığı konuşmada, güvenlik güçlerinin, ülkeyi tehdit eden terör oluşumlarını bertaraf etmeye, sınır güvenliğini sağlamaya, bölgede huzur ve istikrarı temin etmeye yönelik her türlü operasyonunu desteklediklerini belirtti.

Bu anlamda maddi manevi her türlü imkan ile TSK'nin yanında olduklarını gösteren Meclis üyelerine teşekkür eden Yücelik, şunları aktardı:

"Bizler her zaman devletimizin ve silahlı kuvvetlerimizin yanındayız. İstiklal Harbi'nde bu millet nasıl tek vücut olmuşsa, bugün de aynı ruhla düşmana karşı bütün olmuştur. Bedenimiz burada ancak ruhumuz, gönlümüz orada terör örgütleriyle göğüs göğüse çarpışan Mehmetçiklerimiz ile. Vatanı, istikbali ve istiklali için canlarını ortaya koyan her askerimiz bizim evladımız. Allah onların ayağını taşa değdirmesin. İnşallah her biri bu harekatın neticesinde sağ salim yuvalarına, ocaklarını döner, sevdiklerine kavuşur."

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da Türkiye’deki 365 oda ve borsa arasında ilk kampanyayı kendilerinin başlattığını anlatarak, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü olan 12 Mart'ta sonlandırılacak kampanya süresince toplanan yardımın, TSK Güçlendirme Vakfı yetkililerine teslim edileceğini söyledi.

Ülke genelinde olduğu gibi en başından beri devlet, hükümet, Türk ordusunun yanında olduklarını her defasında beyan ettiklerini aktaran Özakalın, "Bugün bizler sıcak yuvalarımızda güven ortamında yaşıyorsak bunu oradaki vatan evlatlarına borçluyuz. Bize düşen en önemli görev, bütün imkanlarımızla o evlatlarımızın, ordumuzun yanında olduğumuzu hissettirmek." dedi.

Özkalın, Mehmetçik'e destek olmak için kampanya başlattıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kampanyaya, odamız üyesi olan iş adamlarımızın, esnafımızın, tüccarımızın desteğini bekliyoruz. Ayrıca ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel idareler, vakıflar, dernekler ve tüm hemşehrilerimizi de bu kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. Destek vermek isteyen herkes, açılan hesap numaralarına yardımda bulunabilir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :