Etiyopya'daki heyelanda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor

Etiyopya'daki heyelanda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor

Bölge sakinleri:- "Heyelan 18 evi ve çok sayıda barakayı yıktı. Olayın yaşandığı saatlerde herkes evindeydi"- "Göçük altında kalanların 200'den fazla olduğunu ve öldüklerini düşünüyoruz"

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da, toprak ve çöp yığınlarının kayması sonucu çok sayıda evin yıkıldığı, 46 kişinin yaşamını yitirdiği heyelanda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Olayın yaşandığı Koshe çöp toplama alanında, AA muhabirine konuşan bölge halkı, şu ana kadar göçük altından sağ çıkarılan kimse olmadığını söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır bölgede yaşayan ve adını vermek istemeyen bir kişi, "Heyelan 18 evi ve çok sayıda barakayı yıktı. Olayın yaşandığı saatlerde herkes evindeydi." dedi.

Başka bir bölge sakini de "Göçük altında kalanların 200'den fazla olduğunu ve öldüklerini düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği alanda, vatandaşlarla güvenlik güçleri arasında zaman zaman gergin anlar da yaşanıyor.

Addis Ababa Şehri İletişim Bürosu Başkanı Dagmawit Moges, göçük sonucu 32'si kadın 46 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini bildirmişti. Moges, benzer bir felaketin yaşanmaması için çevrede yaşayanların başka bölgelere tahliyesine başlandığını dile getirmişti.

Daha önce de küçük çaplı heyelanların yaşandığı Koshe bölgesinde, her gün yüzlerce çöp toplayıcısı çalışıyor. Şehirde yaşayan yaklaşık 4 milyon kişinin çöpü 50 yıldır burada depolanıyor.

Etiyopya'daki heyelanda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :