Eşrefoğlu Camisi’nin dünya mirası kalıcı listeye alınması için çalışmalar sürüyor

Eşrefoğlu Camisi’nin dünya mirası kalıcı listeye alınması için çalışmalar sürüyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinden kalıcı listeye dahil olabilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı dış mahalleleri ziyaret etti. Dünya kültür mirası geçici listesinde yer alan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin kalıcı kültür mirasına alınması için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Babaoğlu, “Bununla ilgili konuları hem belediye başkanımız hem de Konya’daki yetkililerimizle yakından takip ediyoruz. Biçim Konya’da böyle birkaç tane daha değerimiz var. Onların başında Eşrefoğlu Camisi geliyor. Bununla ilgili dünyada en yüksek seviyede tanınırlık ve en önemli listelere geçmesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, Beyşehir’de UNESCO’nun dünya kültür mirası geçici listesinde tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin yanı sıra, Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ve Havuzu’nun da yer aldığını söyledi. Her iki kültürel mirasla ilgili kalıcı listeye dahil olması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başkan Özaltun, “Eşrefoğlu Camisi ile ilgili olarak geçtiğimiz günler itibariyle Beyşehir’de alan yönetimi toplantısını yaptık. Şu anda yapılan çalışmalar kalıcı listeye girmesi için devam eden rutin işlemler. Bu işlemler hızlı bir şekilde gerçekleştikten sonra 2015 yılı içerisinde yapılacak olan toplantıda ilk kalıcı listeye girmek için aday olacağız. Tabi burada gerekli çalışmalar, alan yönetimi olsun, diğer çalışmalarımız hem Konya hem de Konya dışındaki milletvekillerimizin ve bürokrasi düzeyinde gerçekleşen desteklerle devam ediyor. Her iki eserimizin de bir an önce kalıcı listeye girmesi tabiî ki en büyük dileğimizdir. İnşallah önümüzdeki yıllarda Beyşehir’deki eserlerimizin kalıcı listeye gireceğini umut ediyoruz” diye konuştu.
Özellikle tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin ziyaretçi yoğunluğunun her geçen gün arttığına da dikkati çeken Başkan Özaltun, tarihi mekanın zaman zaman hafta sonları 5 bine kadar ziyaretçi ağırladığını dile getirdi.
AK Parti Konya Milletvekili Babaoğlu’na dış mahalle ziyaretlerinde Başkan Özaltun’un yanı sıra, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ile partililer de eşlik etti.