Eskişehir'den kısa kısa

Eskişehir'den kısa kısa

Somalı çocuklar Eskişehir'i gezdi

ESKİŞEHİR (AA) - Soma Maden faciasında şehit olan madencilerin aileleri ve çocukları Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği projeleri gezDİ.

Belediyeden yapılan açıklamada, Soma Maden şehitlerinin aileleri ve çocukları Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin16 şehit madencinin aileleri ve çocuklarını Eskişehir'de ağırladığı belirtildi.

Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Bilim Deney Merkezi, Uzay Evi, Sualtı Dünyası ve Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'ni gezen aile ve çocuklarının geziyi beğendiği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen şehit aileleri ve çocuklarıyla tek tek ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdiği kaydedildi.

- Tertemiz bir Odunpazarı

Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Odunpazarı halkına sağlıklı ve temiz bir çevre sunmak için 7 gün 24 saat çalışıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, "7/24 Temiz Bir Odunpazarı" sloganıyla çalışmalarını sürdüren Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, mahalle statüsü kazanan köyler dahil olmak üzere çalışmalarını 85 mahallede gerçekleştiriyor.

Odunpazarı Belediyesi geçen yıldan itibaren135 bin 848 ton evsel atık, 5 bin 244 ton inşaat, moloz gibi atıkları temizlediği bildirildi.

Aynı zamanda bin 514 cadde, 15 bin 296 sokak, 10 bin 965 boş arsa ve 11 çöp evin temizlediği belirtildi.

-  Başkan Ataç askerleri uğurladı

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, vatan görevlerini yerine getirecek 12 genci askere uğurladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Başkan Ataç, Yukarısöğütönü Mahallesi'nden Hüseyin Şentürk, Mustafa Çelik, Uluönder Mahallesi'nden Özgür Değer, Murat Çilingir ve Çukurhisar Mahallesi'nden Ozan Tetik, Eray Kırcı, Hüseyin Köksoy, Özcan Deniz, Onur Acar, Samet Deniz, Nizayi Özyurt ve Ozan Kırcı için düzenlenen asker eğlencesine katılarak gençleri askere uğurladı.

Vatan görevlerini yerine getirecek 12 kınalı kuzu için düzenlenen asker eğlencesine katılan Başkan Ataç, gençlerle bol bol oyun oynayarak onların mutluluğuna ortak olduğu bildirildi.

Askerlik görevinin kutsal bir görev olduğunu belirten Başkan Ataç, "Gençlere şimdiden hayırlı teskereler diliyorum. Kutsal görevinizi kazasız belasız bitirin. Düğünlerinizde de böyle eğlenelim" ifadelerini kullandı.

-  Dünyanın nefesi ağaçlar korunuyor

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan parklardaki ağaçlar ve sokak ağaçlarını, yaprak biti ve benzeri zararlı canlılara karşı ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapıla açıklamada, ekipler, ağaçların gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı kılmak amacıyla ağaç ve yeşile zarar veren her türlü haşereye karşı kimyasal mücadele başlattı.

Vatandaşların park ve dinlenme alanlarında olumsuz bir durumla karşılaşmasını önlemek için çalışmalarına devam eden ekipler,  ağaç ve yeşilliğe zarar veren her türlü haşereye karşı da ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirdiği bildirildi.

Belediye yetkililerinin, bitki ve ağaçların bu tür zararlılardan korunması için çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı