Eskişehir'de telefonla dolandırıcılık iddiası

Eskişehir'de telefonla dolandırıcılık iddiası

Polise başvuran iki vatandaş, telefonda kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan zanlılara inanıp yaklaşık 50 bin liralık altınlarını teslim ettiklerini öne sürerek şikayetçi oldu

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, iki ayrı olayda, telefonda kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan şüphelilere yaklaşık 50 bin lira değerindeki altınlarını teslim eden 2 kişi, dolandırıldıkları iddiasıyla polise başvurdu.

Alınan bilgiye göre, Kırmızıtoprak Mahallesi Kaan Sokağı'nda yaşayan Y.Ç'yi (58) arayan kişi, kendisini savcı olarak tanıttı.

Telefondaki kişiye inanan Y.Ç, onun isteği doğrultusunda yaklaşık 36 bin liralık ziynet eşyasını şüpheliye teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını fark eden Y.Ç, polise şikayetçi oldu.

Emek Mahallesi İnci Çiçeği Sokağı'nda yaşayan H.K'ya (60) telefonda kendisini polis olarak tanıtan zanlı ise "Hırsızlık olayı oldu. Olay yerinde size ait kimlik belgesi bulundu. Evinize gelerek kontrol edilecek. Evde bulunan ziynet eşyalarınızı kapıya gelecek polise verin." dedi. Bunun üzerine H.K, evine gelen tanımadığı bir kişiye 14 bin 900 lira değerindeki ziynet eşyasını verdi. Daha sonra dolandırıldığını fark eden H.K, polise başvurdu.

Polis, her iki olayla ilgili şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :