Eskişehir'de 60 bin 870 dekar alan suyla buluşacak

Eskişehir'de 60 bin 870 dekar alan suyla buluşacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Arazilerin suyla buluşmasıyla çiftçilerin geliri yaklaşık 5 kat artacak"

ESKİŞEHİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Eskişehir'de yapımı süren Gökpınar Barajı'nın tamamlanmasıyla 60 bin 870 dekar zirai alan suyla buluşacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Günyüzü ilçesinde Gökpınar Deresi üzerinde yapımı devam eden baraj, kil çekirdekli kaya dolgu gövde tipinde inşa ediliyor. Sulama ve içme suyu maksatlı yapılan barajın yüksekliği temelden 53 metreyi, gövde hacmi ise toplam 2 milyon 258 metreküpü buluyor.

Yaklaşık 68 milyon lira yatırım bedeliyle inşa edilen Gökpınar Barajı ile Sivrihisar, Günyüzü ve Ankara'nın Polatlı ilçelerinde 60 bin 870 dekar zirai alan suyla buluşacak. Sulamaya açılacak bu alanlarda bölge çiftçisi dekar başına 518 lira gelir artışı elde edecek ve ülke ekonomisine yıllık 31,6 milyon lira katkı sağlanacak.

Projeyle ayrıca Ankara'nın Polatlı ilçesinin 2060 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı da karşılanacak.

- "Çiftçilerin geliri artacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye genelinde önemli sulama projelerini hayata geçirdiklerini vurguladı.

Gökpınar Barajı'nın önemli projelerden birisi olduğunu ifade eden Eroğlu, "Bu projeyi hem sulama hem de içme suyu maksatlı olarak inşa ediyoruz. Şehirlerimizin gelecekteki içme suyu ihtiyaçlarını dikkate almak zorundayız. Bu barajla Polatlı'nın su problemini kökünden çözeceğiz. Barajın sulama projesinin planlaması tamamlandı. Proje çalışmaları sürüyor. Bu projenin yöre çiftçisine yansıyacak en önemli faydası gelirlerindeki artış olacak. Arazilerin suyla buluşmasıyla çiftçilerin geliri yaklaşık 5 kat artacak." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :