Eski MHP milletvekili Oğan:

Eski MHP milletvekili Oğan:

"Dış politika, hiç olmadığı kadar rezil durumda ve Türkiye'nin itibarı yerlerde sürünüyor. Böylesi bir ortamda Milliyetçi Hareket Partisine ihtiyaç var. Biz bunun için yollara düştük"

TRABZON (AA) - Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, ''Dış politika, hiç olmadığı kadar rezil durumda ve Türkiye'nin itibarı yerlerde sürünüyor. Böylesi bir ortamda Milliyetçi Hareket Partisine ihtiyaç var. Biz bunun için yollara düştük.'' dedi.

Kentte bir otelde bazı partililerle iftarda bir araya gelen Oğan, iftarın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisinin kurultay sürecinin artık sadece ülkücülerin değil, Türkiye'nin yakından takip ettiği bir süreç haline geldiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisinin Türkiye için bugün bir umut kaynağı olduğunu dile getiren Oğan, ''Milliyetçi Hareket Partisi bugün Türkiye için bir umut kaynağı olmuşken, bugün Türkiye'de bu beceriksiz iktidardan kurtulmanın yolu haline gelmişken, maalesef ki Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin, en vahi çeşitli hukuk oyunlarıyla bu süreci baltalamaya çalıştığını, kurultay yaptırmamak için neredeyse hukuka takla attırdıklarını görmekteyiz. Oysa biz yıllardır, 'ülkücü hareket engellenemez' diyorduk ama şimdi ülkücü hareketi genel merkezimizin kendisinin engellediğini görüyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.

''Biz ülkücü hareketin liderinin verdiği sözün arkasında olacağını, ülkücü hareketin genel başkanının verdiği sözü tutacağını beklerdik.'' diyen Oğan, ''Sayın Genel Başkan, Yüksek Seçim Kuruluna karar görüşmesinden 10 dakika önce başvurarak, 10 Temmuz'daki kurultay kararını geri çektiğini ifade etmiştir. Bu, bu hareketin genel başkanına yakışır bir davranış değildir.'' ifadelerini kullandı.

Oğan, ülkücü hareketin, irade sahiplerinin iradesine saygı gösterilmediğini de savunarak, şunları kaydetti:

''Bizim istediğimiz şey, sen kalk ben oturayım değil. Biz bu hareketin artık iktidar olmasını istiyoruz. Bu hareketin iktidar olmasının gerekçeleri önemlidir. Sadece biz de iktidar olalım değil mesele. Bugün maalesef ki dün gece bir dehşeti, Türkiye yaşadı. Bir terör dehşetini bir daha yaşadı. Her gün Türkiye'nin bir yerinde kurşun sıkılıyor, bomba patlıyor, teröristler ister PKK olsun, ister IŞİD olsun, ister DHKP-C veya diğer terör örgütleri, YPG ve diğer unsurları olsun Türkiye'de maalesef ki öylesine uygun bir zemin yakalamışlar ki bütün o adi emellerini Türkiye'de her gün hayata geçiriyorlar.''

- ''Türkiye'nin bekası MHP'nin elindedir''

AK Parti hükümetinin dış politikasını da eleştiren Oğan, Türk dış politikasının hiç olmadığı kadar kötü yönetildiğini öne sürdü.

Oğan, ''Yitip giden canlar bu dış politikanın sonucudur. Türkiye'de terör bu kadar artmışsa, bu sadece iç politika meselesi değil, yanlış dış politikanın meselesidir.'' ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dış politika, hiç olmadığı kadar rezil durumda ve Türkiye'nin itibarı yerlerde sürünüyor. Böylesi bir ortamda Milliyetçi Hareket Partisine ihtiyaç var. Biz bunun için yollara düştük. Yoksa bizim derdimiz sen kalk ben oturayım derdi değil, biz koltuk mücadelesine girişmedik. Biz Türkiye'nin istikbalini, bekasını kurtarma mücadelesine giriştik. Artık herkes kabul ediyor ki Türkiye'nin bekası Milliyetçi Hareket Partisi'nin elindedir. Artık herkes kabul ediyor ki Milliyetçi Hareket Partisi bir genel başkan seçmeyecek, müstakbel başbakan seçecektir. O sebeple kurultayımız yedi düvele karşı yapılıyor.''

Milliyetçi Hareket Partisinin karşısında olan şer ittifakları yıkacaklarını da ifade eden Oğan, ''Milliyetçi Hareket Partisi bu şer ittifakını yıkacak ve Türk milliyetçileri, iktidar yolunu açacaktır. Zannedilmesin ki Yüksek Seçim Kurulundan bu davayı çekmekle bu iş 2018'e kaldı. İtirazlarımız var. En kısa zamanda inşallah neticesini alacağız.'' diye konuştu.

Oğan, Türkiye'de bir terör belası olduğunu anımsatarak, ''Terör her gün canımızı yakıyor. Bugün her şeye rağmen birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken günlerdir. Türk milletinin başı sağolsun. Hükümetin, devletin terörle mücadelesine destek veriyoruz. Bu bir milli meseledir ancak zamanında biz bu hükümeti uyardığımızda diğer konularda olduğu gibi hükümet bizi dinlemedi.'' dedi.

Türkiye'nin dış politikasının ciddi restorasyona ihtiyacı olduğunu ileri süren Oğan, sözlerini şöyle tamamladı:

''Türkiye Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' siyasetine yeniden dönmelidir ve Türkiye ancak dışarıdaki iklimi lehine çevirerek, terör örgütüne karşı başarı sağlayabilir ve Türkiye'nin yeni bir terörle mücadele birimine ihtiyacı vardır. Profesyonel ordu ve terörle mücadele birimi kurmadıkça, terörle mücadelede başarılı olamayız.''


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :