Eski MHP milletvekili Oğan:

Eski MHP milletvekili Oğan:

"Allah nasip ederse, bu bölgede kardeşliğimizin yeniden harekete geçirilmesi, kardeşlik bağlarımızın yeniden güçlendirilmesi için biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu bölgede var olacağız"- "Bu yarışın en iddialı adayı benim ve şunun da altını çizmek

ŞANLIURFA (AA) - Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, "Allah nasip ederse, bu bölgede kardeşliğimizin yeniden harekete geçirilmesi, kardeşlik bağlarımızın yeniden güçlendirilmesi için biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bu bölgede var olacağız." dedi.

Oğan, Şanlıurfa'da bir otelde partisinin delegeleriyle bir araya gelerek, yaşanan gelişmeleri ve ülke gündemindeki konuları değerlendirdi.

Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendilerine destek veren partililere teşekkür eden Sinan Oğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Milliyetçi Hareket Partisi'ni güçlendirmek istediklerini, buradan milletvekili çıkarıp, belediye başkanlıkları alacaklarına inandıklarını kaydetti.

Kurultayın bir an önce yapılmasını istediklerini vurgulayan Oğan, şöyle konuştu:

"Ben bu bölgenin çocuğuyum. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeniden Milliyetçi Hareket Partisi'ni nasıl var edeceğimizi biliyoruz. Allah nasip ederse, bu bölgede kardeşliğimizin yeniden harekete geçirilmesi, kardeşlik bağlarımızın yeniden güçlendirilmesi için biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu bölgede var olacağız. Bizim için asıl olan vatanımızı milletimizi sevmektir. Bizim ortak paydamız bu ülkedir. İnsanların kökeni, inancı değil. Bu bölge Milliyetçi Hareket Partisi'ni çok bekledi ama maalesef ki MHP bu bölgede doğru politikaları harekete geçiremedi. Bu bölgeyi şimdiye kadar ihmal etti. Biz bu bölgede var olmakla kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendireceğiz. Emin olunuz ki Milliyetçi Hareket Partisi'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeniden var olması bu bölgedeki terörü de azaltacaktır. Bu bölgedeki bin yıllık kardeşliğimizi de daha da güçlendirecektir."

Oğan, bir gazetecinin, "Kurultay öncesi adayların birleşme durumu var mı?" şeklindeki sorusuna diğer adaylarla görüştüğünü ve bu durumun sonraki aşamalarda gerçekleşebileceğini aktardı.

İkinci ya da üçüncü turlarda birleşmenin söz konusu olabileceğini anlatan Oğan, kendisinin bu süreçte en güçlü aday olarak ön plana çıktığını savundu.

- "Bin yıllık kardeşliğimizin dokusunu yeniden dokuyacağız"

Sinan Oğan, tüm adayların öncelikle teraziden geçmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bütün adaylar iddialıdır. Dolayısıyla şimdiden adaylara 'çekil' demek, birinin birinin lehine çekilmesini istemek doğru değildir. Bu yarışın en iddialı adayı benim ve şunun da altını çizmek isterim, ister genel merkezin yanında duran, ister imza vermeyen delegelerin içerisinde de ikinci tercih ve diğer tüm adaylarımızın delegelerinin ikinci tercihi benim. Benim de zaten ciddi bir delege çoğunluğum var. Bu ikisi birleştiğinde ikinci turda, ikinci tercihler birinci tercih olacaktır ve inşallah biz kazanacağız. Dolayısıyla da biz kazandıktan sonra da Türkiye kazanacaktır, kardeşlik, Doğu ve Güneydoğu Anadolu kazanacaktır. Bugün bu bölgelerin en büyük sorunu yeterince sahip çıkılmamasıdır. Bu böyle devam ederse ülkemizin birliği ve bütünlüğü tehdit altına girecektir. O sebeple biz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olduktan sonra il il, ilçe ilçe dolaşarak kucaklaşacağız, bin yıllık kardeşliğimizin dokusunu yeniden dokuyacağız ve Allah nasip ederse de bu bölgelerde de terör belasından bu vesileyle kurtulacağız."

"Bölgede terör olaylarının yaşandığı yerleri ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya ise Oğan, her yeri ziyaret etmeyi düşündüğünü ve terör olaylarının ziyaretlerini etkilemeyeceğini bildirdi.

Doğu ve Güneydoğu halkının Türkiye'de yanlış tanındığını kaydeden Oğan, "Zannediliyor ki buralarda çok sayıda terör, terörist var. Halbuki bu bölgedeki vatanseverlerin sayısı emin olunuz ki teröre destek verenlerden kat ve kat fazladır. Bizim yapmamız gereken işlerden birisi de bu bölgedeki halkı Türkiye'ye doğru tanıtmak, teröristle normal vatandaşlarımızı birbirinden ayırmaktır, bunu da inşallah yapacağız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :