Eski başbakanlardan Erbakan anıldı

Eski başbakanlardan Erbakan anıldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam birliği kurulmadığı müddetçe, Müslümanlar'ın ezilmekten, horlanmaktan, hakarete uğramaktan kurtulamayacağını belirterek, "Hakkımızı koruyabilmek için bir araya gelmemiz icap ediyor. Hocamızın gösterdiği yolda hızla ilerlememiz gerekiyor. Bunun için ilk etapta vakit geçirmeden İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatını kurmamız gerekiyor" dedi. 

MEB Şura Salonu'nda eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 4. yılı nedeniyle "Erbakan ve İslam Birliği" konulu anma programı düzenlendi.

Kamalak burada yaptığı konuşmada, rahmet, minnet ve şükranla andıkları Erbakan'in, şerefli bir hayat ve ölüm için en güzel örnek olduğunu, canıyla, malıyla hayatının sonuna kadar hak ve hakikat için mücadele ettiğini belirtti.

Erbakan'ın, makamı ve serveti değil, cihatı tarcih ettiğini, büyük hedeflerin insanı olduğunu dile getiren Kamalak, bugün onun yokluğunu çok daha fazla hissettiklerini söyledi. 

Kamalak, bu yılki Erbakan Haftası etkinliklerinin temasının "Erbakan ve İslam birliği" seçilmesinin manidar olduğunu vurgulayarak, İslam aleminin kaosun içinde olduğunu söyledi. Kamalak, "Coğrafyamız kan ağlıyor. İmamesi kopmuş tespih parçaları gibiyiz" dedi.

Müslüman dünyanın buna karşın gereken mücadeleyi veremediğini, dünyada adalet olmadan huzur ve barışın sağlanamayacağını, ancak küresel egemenlerin sömürüyü hak olarak gördüğünü kaydeden Kamalak, İslam dünyasının kutuplaştığını, bunun böyle gitmemesi, birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini belirtti.

Kamalak, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"İslam birliğini kurmadığımız müddetçe Müslümanlar ezilmekten, horlanmaktan, hakarete uğramaktan kurtulamayacaklardır. Hakkımızı koruyabilmek için bir araya gelmemiz icap ediyor. Hocamızın gösterdiği yolda hızla ilerlememiz gerekiyor. Bunun için ilk etapta vakit geçirmeden İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatını kurmamız gerekiyor. İkinci olarak askerlerimiz birbirlerini vurmak için değil, vücutlarını birbirine siper etmek için görev almalıdırlar. Yani İslam barış gücünü kurmamız gerekiyor."

Aynı zamanda İslam ortak pazarı ve para birimi kurulması, kültürel işbirliği teşkilatı tesis edilmesinin de gerekli olduğunu dile getiren Kamalak, Erbakan'ın dünyadaki bu zalim düzene karşı olduğunu, başbakan olduğunda da bütün bu haksızlıkları ortadan kaldırmak için gereken girişimlerde bulunduğunu anlattı.

 Kuran-ı Kerim'in okunduğu ve Erbakan'ın hayatını konu alan bir sinevizyon gösterisinin sunulduğu törene, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya ile çok sayıda partili katıldı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı