Eşini öldürdüğü iddia edilen kocanın yargılandığı dava

Eşini öldürdüğü iddia edilen kocanın yargılandığı dava

Boşanmak isteyen eşini silahla öldürdüğü iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan tutuklu sanık Recep İnçke'nin yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Kağıthane'de boşanmak isteyen eşini silahla öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Recep İnçke'nin, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Recep İnçke, ölen Nisa İnçke'nin annesi Caziye ile kardeşleri Bedrettin ve Hasan Ece ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmayı, müşteki Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) adına 4 avukat da takip etti.

Duruşmada maktül Nisa İkçe'nin annesi Caziye Ece, tutuklu sanık İnçke'den şikayetçi olduğunu belirterek, "Kızımla evlendiği günden beri şiddet uyguluyordu. Kızım, evi terk edip benim evime geldiğinde vücudunda darp izleri bulunuyordu. Hatta bir seferinde boğazında bıçak izi gördüm. Sanık, boşanma davasına az kaldığını ve kızımla görüşmek istediğini söylemiş. Kızımı, sanığın evine gitmemesi için uyarmıştım. Her nasılsa kızımı eve götürmüş ve öldürmüştür. Sanıktan şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

Söz alan tutuklu sanık İnçke, karısını çok sevdiğini söyleyerek, "Eşimi tasarlayarak öldürmüş değilim. Eğer önceden tasarlamış olsaydım kendi evimde bu eylemi yapmazdım." dedi.

Tutuklu sanık İnçke, savunma yaptığı esnada ise ağladı.

KADEM avukatları da ayrı ayrı söz alarak sanıktan şikayetçi olduklarını beyan etti.

Mahkeme heyeti, sanık Recep İnkçe'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 19 Eylül'e erteledi.

- Duruşma sonrası açıklama

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan ve KADEM adına konuşan avukat Betül Yanılmaz, cinayetin tasarlanarak işlendiğini öne sürerek, "Nisa'nın bedenine üç kurşun isabet etmiş ve bu kurşunların hepsi ayrı ayrı ölümcül niteliktedir. Olay yeri tutanağına göre botları bile çıkarılmamıştı. Muhtemelen zorla duruyordu. Bir an önce gitmeyi arzuluyordu. Tüm bunlar sanığın cinayeti soğuk kanlı bir biçimde gerçekleştirdiğini gösteriyor." diye konuştu.

Müşteki KADEM avukatları, davanın takipçisi olacaklarını yinelediler.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :