Eşine özel kadro açan rektörün cezası belli oldu!

Eşine özel kadro açan rektörün cezası belli oldu!

YÖK, skandal bir ilanla Personel Daire Başkanlığı kadrosuna eşini alan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın rektörlük görevinin disiplin cezası nedeniyle kanunen sonlandığını açıkladı

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın rektörlük görevinin disiplin cezası nedeniyle kanunen sonlandığını açıkladı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Personel Daire Başkanlığı kadrosunda 'kişiye özel' açtığı ilanla büyük tepki almıştı. Adrese teslim ilandaki kriterleri karşılayan ve başvurarak işe alınan tek kişinin rektörün eşi Derya Bağ olması ise skandal olarak yorumlanmıştı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), yaşanan bu skandal olay üzerine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ hakkında soruşturma açmıştı. Açılan soruşturma kapsamında bugün  rektörün görevine son verildiği duyuruldu.

Yüksek Öğretim Kurulu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"YÖK tarafından, 07.08.2020 tarihinde hakkında soruşturma açılan ve görevinden uzaklaştırılan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile ilgili soruşturma tamamlanmıştır. Bugün gerçekleştirilen 'Yüksek Disiplin Kurulu Toplantısı'nda verilen disiplin cezası nedeniyle Kanunen Rektörlük görevi sonlanmıştır.."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.