Eşenlerli müftüler yadedildi

Eşenlerli müftüler yadedildi

Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu faaliyetleri kapsamında planlan "Konya Müftülerini Tanıyor, Hatimlerle Anıyor" projesinin ikinci panel'i 19 Mayıs 2015 Salı günü saat 20:30'da Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda yapıldı.

Osmanlı dönemi, Konya'nın ilk Müftülerinden, ilim ve maneviyat hayatına önemli katkıları bulunan Eşenlerli Müftülerin hayatı ve eserlerinin ele alındığı panel'in açılış konuşmasını  Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar yaptı. Akpınar, programda emeği geçenlere teşekkür ederken konunun önemine dikkat çeken özlü bir konuşma yaptı.

Av. Mehmet Ali Uz (Araştırmacı Yazar), Av. Serdar Ceylan (Araştırmacı Yazar), Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Arabacı ve Konya Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Müzesi Müdürü Hasan Yaşar ise katılımcılara Seyyid Abdurrahman  Efendi (Kapu Camii Bânisi), Seyyid Ahmet Efendi, Seyyid Mehmet Efendi'nin hayatı ve Kapu Camii'nin tarihçesi konularında katılımcılara kısa bilgiler verdiler.

Program İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç'in kapanış konuşması ve akabinde Merkez Başvaizi Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü'nün yaptığı hatim duası ile son buldu.