Erzincan'daki FETÖ/PDY davaları

Erzincan'daki FETÖ/PDY davaları

FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla ayrı ayrı yargılanan 7 sanığa, 7 yıl 6 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezaları verildi

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan 14 sanıktan 7'si, 7 yıl 6 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Erzincan 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen davaların duruşmalarına 14 sanık, yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmalarda tüm sanıklar iddianamede yöneltilen suçlamaları kabul etmedi, beraat talebinde bulundu.

Sanıkların ifadelerinin ardından savunmaları sorulan sanık avukatları da suçlamaları reddederek müvekkillerinin beraatını istedi.

Mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı 14 sanığın "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Davaları tek tek karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Kerim Gürbaz, Fatih Kara, Raşit Ersoy, İbrahim Yemen ile Seyfullah Fırat’a "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay, Emre Bilgin ve Ahmet Turan'a ise 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Sanıklardan Emre Bilgin’in tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, tutuksuz yargılanan Ahmet Turan’ın tutuklanmasına hükmetti.

Heyet ceza alan diğer 5 sanığın ise tutuklu bulundukları süreyi göz önüne alarak hüküm kesinleşinceye kadar tahliyelerini kararlaştırdı.

Haklarında hüküm kurulmayan diğer 7 sanığın yargılandığı davaların duruşmaları ise eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :