Erzincan'da toplu açılış töreni

Erzincan'da toplu açılış töreni

Başbakan Yıldırım: (2)- "Bu ülkede haftalarca, aylarca Bakanlar Kurulu toplanamıyordu, işte sizin evladınızın kurduğu 65. Hükümet, kuruluşundan güvenoyu almasına kadar topu topu 6 gün geçti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kısa sürede kurulup, güvenoyu a

ERZİNCAN (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bu ülkede haftalarca, aylarca Bakanlar Kurulu toplanamıyordu, işte sizin evladınızın kurduğu 65. Hükümet, kuruluşundan güvenoyu almasına kadar topu topu 6 gün geçti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kısa sürede kurulup, güvenoyu alan bir hükümete sahibiz artık. Bize de bu yakışır. Soyadımız gibi iş yaparız, az konuşuruz adımız gibi iş yaparız evelallah." dedi.

Başbakan Yıldırım, Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 180 milyon lira değerindeki 188 projenin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanında ve yurt dışında yaşayan bütün Erzincanlı hemşehrilerini, 79 milyon vatan evladının tamamını selamlayarak, toplu açılış töreninin Erzincan'a hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Yeni göreviyle memleketi Erzincan'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Yıldırım, Erzincanspor'a da başarı dileğinde bulundu.

AK Parti'de görev değişikliğinin sadece bayrak değişimi olduğunu belirterek, Başbakanlık görevini devraldığı Ahmet Davutoğlu'na teşekkürlerini ileten Yıldırım, partisinin şanına layık bir kongre yaparak, genel başkanını seçtiğini ifade etti.

Başbakan Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulu'nun Cumhurbaşkanınca onaylanmasının ardından, aynı gün hükümet programının Meclis'te okunduğunu anımsattı.

- "Az konuşuruz adımız gibi iş yaparız"

İlk Bakanlar Kurulu toplantısının da Türkiye, memleket sevdalısı olarak nitelediği AK Parti'nin kurucusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldığını anlatan Yıldırım, hemen arkasından Anadolu'nun, Güneydoğu'nun en büyük havalimanını Diyarbakır'da açtıklarını, terör örgütü PKK'nın katlettiği 16 vatandaşın ailelerini ziyaret ettiklerini bildirdi.

Daha sonra İstanbul'un fethinin yıl dönümünü coşkulu şekilde kutladıklarını vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"İşte kongreyle onun arkasındaki bir haftadan bahsediyorum. Bu ülkede haftalarca, aylarca Bakanlar Kurulu toplanamıyordu, işte sizin evladınızın kurduğu 65. Hükümet, kuruluşundan güvenoyu almasına kadar topu topu 6 gün geçti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kısa sürede kurulup, güvenoyu alan bir hükümete sahibiz artık. Bize de bu yakışır. Soyadımız gibi iş yaparız, az konuşuruz adımız gibi iş yaparız evelallah."

Kendisi için anlam taşıdığını belirttiği İzmir'e gittiğini, kendisini seçerek, Meclis'e gönderen seçmenlerle kucaklaştığını anlatan Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin bir geleneğini de aynen devam ettirerek, ilk ziyareti KKTC'ye gerçekleştirdiklerini, ardından Azerbaycan'a gittiklerini belirtti.

- "188 eseri hemşehrilerimize kazandırdık"

Başbakan Yıldırım, "İşte şimdi buradayım, işte şimdi evimdeyim. İşte şimdi Erzincanlı hemşehrilerimin yanındayım." ifadelerini kullandı.

Alandakilerin, "Bu millet seninle gurur duyuyor." tezahüratlarına Yıldırım, "Biz sizinle gurur duyuyoruz." karşılığını verdi.

AK Parti iktidarlarının bir özelliği olduğunu, hiçbir yere eli boş gitmediklerini kaydeden Başbakan Yıldırım, "Bugün hem bir hasret giderelim hem de 188 eseri hemşehrilerimize kazandırdık, onun açılışını yapalım dedik ve bunun için karşınızdayız. Cumhuriyet Meydanı'ndaki bu toplu açılışımızın Erzincanımıza yeni, güzel hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmet ve eserlerin burada bittiğini düşünmeyin, daha nice nice eserler, nice nice hizmetleri evelallah yapar mıyız? Sizin duanız ve desteğiniz arkamızda olduğu müddetçe bize karada da havada da denizde de ölüm yok." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" tezahüratları üzerine, "Biz sadece yaradanın önünde eğiliriz, başka türlü eğilmeyiz." dedi.

Yıldırım, daha sonra, açılışı yapılacak eserler hakkında bilgi verdi.

- "Türkiye'nin Başbakanıyım ama her şeyden önemlisi Erzincanlıyım"

Eğitim, sağlık, spor, emniyet ve köylere yönelik alt yapı eserlerini 2 yıl gibi kısa sürede tamamladıklarına işaret eden Yıldırım, bugüne kadar ülkenin her köşesindeki açılış törenleriyle pek çok hizmetleri kazandırmanın şevkini, gururunu çokça yaşadığını bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün farklı bir heyecan ve mutluluk yaşıyorum. Çünkü memleketimdeyim, canlarımın arasındayım. Türkiye'nin Başbakanıyım ama her şeyden önemlisi Erzincanlıyım." dedi.

Eserlerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Yıldırım, "İşimiz hizmet, gücümüz millet." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, 13 eğitim tesisi, Refahiye, İliç ve Tercan ilçelerindeki devlet hastaneleri, 224 dairelik polis lojmanının yanı sıra Devlet Hava Meydanları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile belediyelerin yaptığı jeotermal yaşam merkezi, sulama, içme suyu, kanalizasyon gibi alt ve üst yapıların, sosyal tesislerin açılışını yaptıklarına dikkati çekerek, "Erzincanımızı daha rahat, daha huzurlu bir şehir yapacak eserleri birer birer şehrimize kavuşturuyoruz evelallah, gece gündüz demeden alın teri dökerek, akıl teri dökerek, durmadan güçlü Erzincan'ı, güçlü Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz." diye konuştu.

14 yılda her alanda olduğu gibi, ekonomiyi de Türkiye'de farklı bir düzeye getiren partinin adının AK Parti olduğunu aktaran Yıldırım, "Küresel krizlerde, dünya krizlerinde 'durmak yok, hizmete devam' diyerek, 'durmak yok yatırıma devam' diyerek ülkemizi krizlerden koruyarak, ekonomimizin, istikrarımızın devamı için çalışan, çabalayan bir iktidarınız var, AK Parti iktidarınız var." ifadesini kullandı.

- "Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz"

Başbakan Yıldırım, Erzincanlılara şöyle seslendi:

"Belki gençlerimiz, genç kızlarımız o günlerde Türkiye'de, 2000'de, 2001'de neler olduğunu hatırlayamayabilirler ama sizin anneleriniz, babalarınız, dedeleriniz, ebeleriniz çok iyi biliyor. Bir günde krizlerle Türkiye'nin fakirleştiğini, parasının pul olduğunu, dükkanlarda siftah yapılmadığını, yazar kasaların havalarda uçuştuğunu, milletin moral olarak, ekonomik olarak tamamen çöktüğünü... İşte o şartlarda bir ses, Afyon'dan yükselen bir ses vardı. O ses memleket sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiydi, onun arkadaşlarının sesiydi. O ses Türkiye'nin aydınlık yarınlarına gidecek yolun haberini veren sesti. Allah'a şükür 14 yıl boyunca hem çalıştık, memleketimizi muhannete muhtaç etmedik, ekonomisini geliştirdik, yolları böldük, gönülleri birleştirdik, yolları böldük milleti birleştirdik. Bunu Erzincan Meydanı'ndan, Cumhuriyet Meydanı'ndan bir kez daha haykırıyorum, ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Yolları böleriz, vatanı böldürtmeyiz."

Enflasyonun yüzde 30'lardan, faizlerin yüzde 70'lerden nerelere geldiğinin görüldüğünü anımsatan Yıldırım, "Paramızın pul olduğu günleri hatırlayın. Bir milyona hacet bile gideremiyorduk, ne hale gelmiştik. Bugün artık parasıyla, ekonomisiyle, ay yıldızlı pasaportuyla, itibarı yüksek ay yıldızlı bayrağıyla, itibarı yüksek bir Türkiye var, bu Türkiye sizin eserinizdir." diye konuştu.

"IMF'nin önünde el pençe divan duran bir Türkiye'den bugün IMF'ye borç veren bir Türkiye var." diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"İhtiyaçlarını dahi karşılayamayan, vatandaşına sağlık hizmetini veremeyen, eğitimde yetersiz, altyapıda yetersiz bir Türkiye'den 3 milyon savaştan kaçarak canını kurtaran kardeşine bağrını açan, onları misafir eden bir Türkiye var. Türkiye'ye de yakışan budur."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler