Ermenistan'daki karakol saldırısı

Ermenistan'daki karakol saldırısı

Erebuni polis karakolundaki rehinelerden ikisi daha serbest bırakıldı

ERİVAN (AA) - Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, 17 Temmuz'da silahlı bir grup tarafından saldırıya uğrayan Erebuni polis karakolundaki rehinelerden ikisinin daha serbest bırakıldığı bildirildi.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, silahlı grup üyelerinin, Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Müdürü Georgi Kutoyan ile görüşmesinden sonra iki rehinenin daha serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, rehineler arasında bulunan Emniyet Müdür Yardımcıları Valery Osipyan ve Vardan Yeghiazaryan’ın, yapılan anlaşma çerçevesinde, polis karakolunda basın noktası kurulduktan sonra serbest bırakılacağı kaydedildi. Silahlı grubun basın noktasından açıklama yapması bekleniyor.

Erivan'daki Erebuni polis karakoluna 17 Temmuz'da silahlı bir grup tarafından saldırı düzenlemiş ve 7 kişi alıkonulmuştu. Çatışmalar sırasında bir polis öldürülmüş, saldırganlarla görüşmek amacıyla karakola giren Ermenistan Emniyet Müdürü Yardımcıları Valery Osipyan ve Vardan Yeghiazaryan da rehin alınmıştı.

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi daha önce silahlı grubun 2 kişiyi serbest bıraktığını açıklamıştı.

Silahlı grup, 22 Haziran’da tutuklanan muhalif “Nor Hayastan’’ (Yeni Ermenistan) siyasi hareketi lideri Jirayr Sefilyan’ın başta olmak üzere siyasi mahkumların serbest bırakılmasını istiyor. Karakol önünde toplanan kalabalık ile polis arasında çıkan çatışmada 51 kişi yaralanmış, 136 kişi gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :