Ereğli'de iyilik zinciri: Bu ev umut dağıtıyor

Ereğli'de iyilik zinciri: Bu ev umut dağıtıyor

Konya'nın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma Evi, vatandaşların kullanmadıkları ancak ihtiyaç sahipleri için değer taşıyan kıyafet, ev eşyası, araç ve gereç bağışlarıyla her geçen gün daha fazla kişiye ulaşıyor.

Konya'nın Ereğli ilçesinde, Ereğli Belediyesi'nin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma Evi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.

Hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde hizmet veren bu merkez, vatandaşların kullanmadıkları ancak başkalarının ihtiyaçları için hayati öneme sahip olan kıyafet, ev eşyası, araç ve gereçleri barındırıyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, Ereğli Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Evi'nden gerekli olan eşyaları temin edebilirken, yardımsever vatandaşlar da kullanmadıkları ancak uygun durumda olan eşyalarını bağışlayarak sosyal yardımlaşma zincirine katkı sağlayabiliyor.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, bu sosyal yardım faaliyetlerini destekleyerek Türk kültüründeki yardımlaşma anlayışını yaşatma ve gelecek nesillere aktarma konusundaki kararlılıklarını dile getirdi.

Oprukçu, "Türk kültürü, sosyal yardımlaşmanın her zaman ön planda olduğu bir anlayışa sahiptir. Bu kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak noktasında her türlü projeyi destekleyeceğimizi her platformda dile getiriyoruz. Peygamberimizin 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' ifadesi ışığında hemşerilerimizin ihtiyaçlarına çözüm üretme gayreti gösteriyoruz. Kısacası, açı açığı olmayan bir Ereğli istiyor ve bu doğrultuda hizmetlerimize devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ereğli Belediyesi, sosyal yardımlaşma bilinciyle hareket ederek hemşerilerinin dayanışma içinde olmalarını teşvik ediyor ve ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.