Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, belediyenin borç afişini binaya astırdı

Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, belediyenin borç afişini binaya astırdı

Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, seçim vaatlerinden biri olan şeffaflık ilkesini yerine getirerek, belediyenin 528 milyon TL'lik borç yükünü halka açıkladı.

Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, göreve gelir gelmez şeffaflık ilkesini hayata geçirerek, belediyenin borç yükünü halka açıkladı.

ereglihaberleri.com sitesinde yer alan habere göre, Ereğli Belediyesi'nin toplam borcu 528 milyon TL'yi buluyor ki bu rakamın büyük bir kısmını 394 milyon TL ile İller Bankası ve diğer bankalardan alınan krediler oluşturuyor. Ayrıca, esnafa olan borçlar da 88 milyon TL'lik bir tutara ulaşıyor.

Başkan Akpınar, belediye binasının dışına astığı borç tablosu ile Ereğli Belediyesinin mali durumunu açık bir şekilde gözler önüne serdi. Verilere göre, belediyenin gelirleri personel maaşlarını dahi karşılamakta yetersiz kalıyor. İller Bankası'ndan gelen ödenekler, personel maaşlarının yalnızca bir kısmını karşılayabiliyor. Ereğli Belediyesi'nin aylık ortalama 50 milyon TL geliri, 86 milyon TL'lik giderle karşılaştırıldığında, her ay ortalama 36 milyon TL'lik devasa bir açık ortaya çıkıyor.

borc.jpg

Ancak, Başkan Akpınar, bu zorlu ekonomik tabloya rağmen umutlu bir mesaj verdi. "Acil olarak hayata geçireceğimiz tasarruf ve gelir artırıcı önlemlerle bu zor süreci aşacağımıza inancım tam" diyerek Ereğli halkına moral vermeyi hedefledi. Ayrıca, kısa vadede alınacak tedbirlerle özellikle alın teriyle çalışan emekçilerin mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

Diğer yandan eski başkan Hüseyin Oprukçu'nun partisi MHP'den konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.