Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Yüzde 35 zam gündemde

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Yüzde 35 zam gündemde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 6 aylık enflasyon ortalamasına dayanarak asgari ücrete yüzde 35 zam yapılacağına dair iddialara cevap verdi.

Türkiye'de asgari ücret gündemi sarsacak bir gelişme ile hareketleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, önemli bir ekonomik kararın kapıda olduğunu belirterek, Asgari Ücret Komisyonu'nun 11 Aralık'ta toplanacağını açıkladı.

Ekonomi çevrelerinde dolaşan spekülasyonlara göre, 6 aylık enflasyon ortalamasına göre hesaplanacak yüzde 35'lik bir zam ile asgari ücretin 15 bin 393 liraya çıkabileceği konuşuluyor. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın daha önce yaptığı açıklama üzerine, bu zammın yıl içinde bir kez gerçekleşeceği belirtiliyor.

Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, asgari ücret konusundaki son kararın henüz netleşmediğini ifade ederek, Çalışma Bakanı Işıkhan'ın çalışmalarını sürdürdüğünü ve işçi ile işveren temsilcileriyle yapılan görüşmelerin ardından neticenin kendilerine sunulacağını belirtti. Erdoğan, "Asgari ücret artışı zaten yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz." şeklinde konuştu.

Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelede attığı adımlara da değinen Erdoğan, enflasyonun dizginlenmesi adına olumlu işaretlerin olduğunu ve yakında kalıcı bir şekilde kontrol altına alınacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı, enflasyonun sorun olmaktan çıkarılacağına olan inancını vurgulayarak, ekonominin sürdürülebilir bir seyir izleyeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.