Erdoğan yeniden AK Parti'de

Erdoğan yeniden AK Parti'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5)- "Her birimiz kendi irademizle, tercihimizle bu meşakkatli yola revan olduk. Sonunda rütbe, mevki, makam, mal ummadan, hiçbir şey hesap etmeden çıktığımız yol, bizi işte buralara getirdi" - "Elbette bu ağır yükü çekemeyenleri, o

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, herkesin iradesiyle bu meşakkatli yola revan olduğunu, sonunda rütbe, mevki, makam, mal ummadan, hiçbir şey hesap etmeden çıktıkları yolun, kendilerini buralara getirdiğini belirterek, "Elbette bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkum ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz. Şu da bir gerçek ki bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim." dedi.

Erdoğan, parti genel merkezinde AK Parti'ye üyelik töreninde yaptığı konuşmada, toplumun hiçbir kesimini ihmal etmeyeceklerini, gençlere ve kadınlara özel önem vereceklerini söyledi.

AK Parti Kadın Kollarının görevinin çok ağır ve önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, gençlere ulaşmak için hangi yeniliklerin yapılması gerekiyorsa, kadınların gönlünü fethetmek için ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Semiha Yıldırım'a teşekkür ederek, "Binali Bey'den geri kalmayalım." diyerek espri yaptı. Erdoğan, bakan ve milletvekillerinin eşlerine de teşekkür etti.

Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi, ilerlemesi için çalışan tüm kesimleri desteklediklerini ve destekleyeceklerini ifade eden Erdoğan, büyüme oranını yükselteceklerini, üretimi, ihracatı ve istihdamı artıracaklarını, enflasyonu düşüreceklerini bildirdi.

- "Savunma sanayi projeleri kritik öneme sahip"

Faizleri mutlaka aşağı çekeceklerini dile getiren Erdoğan, faizin sebep enflasyonun ise netice olduğunun altını çizdi.

Mevcut projeleri süratle tamamlayacaklarını, yenilerini hemen devreye alacaklarını ifade eden Erdoğan, savunma sanayi projelerinin kritik öneme sahip olduğuna dikkati çekti.

Bu anlamda Türkiye'ye yüksek teknoloji katkısı sağlamayan hiçbir projenin kendileri için muteber olmadığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dün Hindistan seyahatinde Sayın Narendra Modi ile yaptığımız görüşmelerde özellikle bilişim teknolojisi, yazılım vesaire bunları kendileriyle görüştük. Hatta ve hatta uzay teknolojisinde ciddi adımlar attılar. 'Türkiye ile müşterek adımları atabiliriz, yaparız.' dediler. İnşallah bunları da kovalayacağız. Terörle mücadele ve Suriye operasyonlarında yaşadığımız tecrübeler, savunma sanayinin tüm alanlarında kendi kendine yeterli bir ülke haline gelmemizin en stratejik önceliğimiz olduğunu göstermiştir. Bunlarla birlikte eğitimde, sağlıkta, adalette, güvenlikte, şehirleşmede, sosyal yardımlarda katetmemiz gereken önemli mesafeler var."

- "Bizim kardeşliğimiz ahiret kardeşliği"

AK Parti'nin en zor dönemde iki husustan vazgeçmediğini belirten Erdoğan, bunlardan birinin özgürlük-güvenlik dengesini gözetmek, diğerinin ise ekonomideki öncelikler ve yatırımlardan asla vazgeçmemek olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin, bugün dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin saldırısına maruz kalmasına rağmen mücadelesini demokrasi ve hukuk içerisinde yürüten bir ülke olduğunu, bunun arkasında da bu anlayışın bulunduğunu kaydeden Erdoğan, "Aynı şekilde etrafımız ateş duvarlarıyla çevrili olmasına, içimizde de benzer görüntüler ortaya çıkartılmaya çalışılmasına rağmen büyüme rakamlarımızla, büyük yatırımlarımızla hala önlerde yer almamızın sırrı da budur." değerlendirmesinde bulundu.

Önümüzdeki yıllarda demokrasi, hukuk ve yatırımlar konusundaki hassasiyetlerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Bizim sizlerle olan yol arkadaşlığımız, gönüldaşlığımız öyle pamuk ipliğine bağlı değildir. Bizim muhabbetimiz rüzgara göre yön değiştirmez. Çünkü bizim kardeşliğimiz ahiret kardeşliğidir." şeklinde konuştu.

- "Bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim"

Erdoğan, "Bizim dava arkadaşlığımız ervah-ı ezelde, levh-i kalemde yazılmıştır. Buna böyle bakacağız. Ama dava adamlığı da kolay değildir." dedi.

Şair Necip Fazıl Kısakürek'in "Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük? Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük. Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya. Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya? İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal. Hamallık ki sonunda ne rütbe var ne de mal. Ve ayrılık anneden, vatandan, arkadaştan." dizelerini hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Böyle bir yolculuk. Bizler hor da olsa öksüz de olsa bu davayı taşımaya talip olduk. Rabb'imiz ne buyuruyor, dağların bile çekemediği yükü insan ne yaptı, yüklendi. Şimdi bunun hakkını hep beraber vermemiz lazım. Kimse bizi buna zorlamadı. Her birimiz kendi irademizle, tercihimizle bu meşakkatli yola revan olduk. Sonunda rütbe, mevki, makam, mal ummadan, hiçbir şey hesap etmeden çıktığımız yol, bizi işte buralara getirdi. Er kişi niyetine musallada, oradan mezara. Yolculuk bu. Elbette bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkum ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz. Şu da bir gerçek ki bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim."

Bundan sonraki çalışmalarda safların daha da sıklaştırılarak yola devam edileceğini dile getiren Erdoğan, 21 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongreden AK Parti'nin güçlenerek çıkacağını söyledi.

Erdoğan, kongre sürecinin fırsat bilinerek bu yükselmenin aşağıdan yukarıya doğru ve kararlı şekilde sürdürülmesi gerektiğini, kaybedecek zamanın bulunmadığını, yolun uzun, vazifenin ağır olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce yerel seçimlerin, ardından cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yapılacağı 2019'a kadarki sürenin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, AK Parti ailesine yeniden katılıyor olmanın, ailesiyle yeniden bir araya gelmenin heyecanı, mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :