Erdoğan: Afrin'le beraber diriliş hareketi yeniden başladı!

Erdoğan: Afrin'le beraber diriliş hareketi yeniden başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'ye kaçtılar yine kovaladık. Fırat Kalkanı Harekatı ile kovaladık. Afrin'de kovaladık. Artık metal yorgunluğu yok. Afrin ile beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Sizler bu rahmetin farklı temsilcilerisiniz. Yola çıktığımızdan beri Samsun bizi yalnız bırakmadı.

Birileri Türkiye'de darbe yapmaya kalkarken Samsun dimdik ayakta durdu. Kaçmadı üzerine üzerine yürüdü.

Vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Kovalamaya devam edeceğiz. Suriye'ye kaçtılar. Yine kovaladık. Afrin'de kovaladık. Artık metal yorgunluğu yok. Afrin'le beraber diriliş hareketi yeniden başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından AK Parti Samsun İl Kongresi'nde konuştu:

SAMSUN'A ÜNİVERSİTE

Kongredeki konuşmasında üniversite müjdesi veren Erdoğan, "Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesi açıyoruz. Doğrudan şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun Üniversitesi'nin kuruluşuyla ilgili karar YÖK'te alındı. Diğer aşamaları süratle geçerek kanun olarak Meclisimizden çıkacak" dedi.

Ecdadımız Anadolu'yu fethe kılıçla başlamıştır. Ancak asıl fetih gönüllere girerek gerçekleşmiştir. Ecdadımızın izinden gidiyoruz. Zaten öz kardeşlerimizden ayrı tutmadığımız bölge insanına daha güvenli, huzurlu bir gelecek için her türlü çalışmayı sürdürüyoruz.

Bugün itibariyle 3733 e ulaşmıştır. Biz oralara sömürmeye veya zulmetmeye değil kardeşlerimizi terör örgütlerinin pençesinden çekip almaya gidiyoruz. Şua anda Mehmetçiğimiz bu işi başarıyla gerçekleştiriyor. Biz inlerine gireceğiz dedik, Cudi'ye Gabar'a Tendürek'e girdik. Onlar kaçtı biz kovaladık. Suriye'ye kaçtılar. Sonra'da Afrin'e kaçtılar. Onlar kaçtı biz kovaladık.

Türkiye'nin bölgesinde ne yaptığını, ne yapmak istediğini bilenler ya samimiyetle yanımında yer alıyor ya da husumetle karşımızda yer alıyor.

Dostlarımızın sayısını artırmaktan memnuniyet duyarız. Ama birileri ısrarla burnumuzun dibine kadar gelip kirli işler karıştırmaya kalkarsa kimseyi gözümüz görmez, bu da böyle biline.

"ÜNİVERSİTE TERÖRİST YETİŞTİRMEZ"

İstanbul'da bir üniversitede çıktılar orada imanlı milli yerli gençlik Afrin'le ilgili lokum dağıtıyor. Bu gençlik lokum dağıtırken vatan haini gençler bu gençlerin masalarını dağıtmaya yelteniyor. Bunlar terörist gençler. Bunların eşgallerini belirlemek suretiyle bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma imkanı vermeyeceğiz. Üniversite terörist yetiştirmez.

Biz bu ülkenin başına son 200 yılda nelerin geldiğini unutmadık, unutmayacağız.