Erasmus öğrencilerinden Başkan Şimşek'e ziyaret

Erasmus öğrencilerinden Başkan Şimşek'e ziyaret

Sorgun'da bulunan 50 yabancı öğrenci, Belediye Başkanı Şimşek'i ziyaret etti

 Sorgun Gençlik Derneği tarafından hazırlanan "Gençler Kariyer ve İstihdamı Konuşuyor" projesi kapsamında ilçede bulunan 12 ülkeden toplam 50 kişilik öğrenci grubu, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i ziyaret etti.

Türkiye, İspanya, Romanya, İtalya, Bulgaristan, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Litvanya, Estonya, Yunanistan ve Polonya’dan toplam 50 öğrenciyi makamında ağırlayan Başkan Şimşek, ziyaretçilere Sorgun ile ilgili genel bilgiler verdi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, Sorgun'un Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu ifade ederek, ilçesinin zengin yeraltı kaynağına sahip olmakla birlikte şifalı su kaynakları açısından da Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Ziyaretlerinden dolayı öğrencilere teşekkür eden Şimşek, katılımcıların Sorgun misafirliği süresince her türlü ihtiyaçlarında belediye olarak yanlarında olduklarını hatırlattı.

Proje hakkında bilgiler veren Sorgun Gençlik Derneği Başkanı Halil Uğuz ise, projeye destek veren kurumlar arasında Üsküp Amerikan Üniversitesi, Polonya Krakow Üniversitesi, Estonya Tallin Üniversitesinin yanı sıra konuyla ilgi faaliyet gösteren kobiler sivil toplum örgütleri ve özel şirketlerin de bulunduğunu söyledi.

Uğuz, "Türkiye’nin ve AB Ülkelerinin önde gelen sorunlarından birisi genç işsizlik sorunudur. Şüphesiz, bu sorunlar yalnız bireyde değil, bireyin içinde yaşadığı toplumu da etkilemektedir. Gençler toplum içinde var oldukları ve toplumu şekillendirdiklerine göre, bireyin toplumu, toplumun ise bireyi etkilediği bir gerçektir" diye konuştu.

Erasmus öğrencilerinden Başkan Şimşek'e ziyaret

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :