Engelsiz Yaşam Fuarı

Engelsiz Yaşam Fuarı

Bu yıl 10'uncu kez kapılarını açan fuar, İstanbul Fuar Merkezi'nde ziyaretçileriyle buluştu

İSTANBUL (AA) - Engelli ve bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaç duydukları teknolojik ürünlerin sergilendiği Engelsiz Yaşam Fuarı (EYAFEXPO), 10'uncu kez kapılarını açtı.

İstanbul Fuar Merkezi'nde başlayan ve alanında önemli organizasyonlardan biri olarak kabul edilen EYAFEXPO, engelli ve bakıma muhtaç kişileri, hayatlarını kolaylaştıracak yeni teknolojik ürünlerle buluşturdu.

Fuara katılan bir firmanın genel müdürü Uğur Demirci, görme engellilerin yanı sıra okuma-yazma bilmeyenler için 'oy kullanma makinesi' ürettiklerini söyledi.

Demirci, "Seçimlerde engelliler tek başına oy kullanmıyor, yanında biri yardım etmek zorunda. Ürün Türkiye'de geliştirildi, tamamen yerli üründür. Göremeyen ya da engelli vatandaşımız tek başına oy pusulasını açıp cihaza verecek ve cihaz ona pusulayı okuyacak. İleri geri hareketleriyle onay verip oy kullanabilecekler." dedi.

Fuarı ziyaret edenlerden engelli rehber öğretmen Ayhan Öztürk, görme engellilere yönelik cihazlar hakkında bilgiler edindiğini belirterek, "Bizim için çok iyi, seçim dönemi bizim çok işimize yarayacak olan makineyi tanıdık. Çok pratik ve kullanabilir bir makine" ifadesini kullandı.

Fuarda stant açan Hakan Gülşen de engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için dizüstü protez, silikon el ve karbon ayak ürettiklerini bildirdi.

Engelliler için otobüs, tekerlekli sandalye, ortez protez, görme engelli tableti, işitme cihazları, eğitim araçları gibi farklı kategorilerde pek çok ürünün sergilendiği fuar, pazar gününe kadar açık olacak.

Fuar geçen yıl 15 bin 415 ziyaretçi ile buluşmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :