Engellilerin umudu olmaya devam ediyorlar

Engellilerin umudu olmaya devam ediyorlar

Ankara Beypazarı ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Mehmethan, Kent Konseyi Engelliler ve Kadın Hakları Komisyonunca sağlanan tekerlekli sandalye ile yatağa mahkum olmaktan kurtuldu- Anne Özger: - "Tekerlekli sandalye sayesinde çocuğumu her yere götürebileceği

BEYPAZARI (AA) - Ankara Beypazarı ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Mehmethan Özger, kendisine verilen tekerlekli sandalye ile yatağa mahkum olmaktan kurtuldu.

Hacıkara Mahallesi'ndeki evlerinde Özger ailesini ziyaret eden Beypazarı Kent Konseyi Engelliler ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Hamide Özalp, doğuştan konuşma ve yürüme engelli Mehmethan'a tekerlekli sandalye hediye etti.

Burada açıklama yapan Özalp, bugüne kadar ilçede yaşayan 19 engelliye tekerlekli ve akülü sandalye hediye ettiklerini belirterek "Bugün de hem yürümede hem konuşmada engelli bulunan Mehmethan çocuğumuza özel yapım tekerlekli sandalyesini evlerinde teslim ettik. Oldukça mutlu oldular.” dedi.

Engellileri tekerlekli sandalye ile buluşturmada desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür eden Özalp, şöyle konuştu:

"Bağışçıların sayesinde, engellilerin, eli ve yürüyen ayağı olabiliyorsak ne mutlu bize. Engellilere tekerlekli sandalyelerini verdiğimizde gerek ailelerin gerek engellilerin sevinçleri gerçekten görülmeye değer. Halen bu konuda çekingen davranan aileler var. Engelli yakını, engelli çocuğu olan aileler bizlere ulaşsınlar. Gerekli yardımları yapmaya devam edeceğiz."

Mehmethan'ın annesi Gülay Özger de Özalp’a teşekkür ederek "Allah sizlerden razı olsun. Tekerlekli sandalye sayesinde çocuğumu her yere götürebileceğiz. Çocuğumun sevinci gözlerinden okunuyordu" dedi.

.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :