Engelli Yazar Ays Kara'nın kitabının basımını Esenyurt Belediye Başkanı üstlendi

Engelli Yazar Ays Kara'nın kitabının basımını Esenyurt Belediye Başkanı üstlendi

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, serebral palsi hastası Ays Kara'nın ayaklarıyla yazdığı kitabın basımını üstlendi. Bozkurt, Ays'ı evinde ziyaret ederek kitaplarını teslim etti.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, serebral palsi hastası Ays Kara'nın ayaklarıyla yazdığı kitabın basımını üstlenerek, Ays'ı evinde ziyaret etti. 1 yaşındayken geçirdiği idrar zehirlenmesi sonucu hareket ve konuşma yeteneğini kaybeden Ays Kara, ayaklarıyla kitap yazarak dikkatleri üzerine çekti.

Ays Kara'nın yaşam öyküsünü anlatan "Ays'ın Hikayesi" adlı kitabın basımını üstlenen Başkan Bozkurt, 18'inci yaş gününde Ays'ı evinde ziyaret ederek kitapları teslim etti. Ziyaret sırasında Bozkurt, Ays'a kitaplarını imzalatarak desteklerini bir kez daha ifade etti.

Bozkurt, Ays'ı Engelliler Çalıştayı'nda tanıma şansı bulduğunu belirterek, "Ays ile tanıştığım için çok mutluyum. Ondan çok şey öğrendim. Şimdi de basımını gerçekleştirdiğimiz kitabı Ays'a getirdik, o da bizim için imzaladı. Ays ile tanıştığım için çok mutluyum. Yeni yeni özelliklerini de keşfediyorum. Çok yetenekli, bilgili hatta matematik dehası olduğunu söylüyorlar. Başka kitaplar da yazacak ve biz de Ays'a yardım etmeye devam edeceğiz. Kitabını da alıp okumanızı rica ediyorum. İnşallah tedavisi de hızlı bir şekilde biterse kendini daha rahat ifade edeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Engelli Yazar Ays Kara'nın kitabının basımını Esenyurt Belediye Başkanı üstlendi

Ays Kara, Başkan Bozkurt'a teşekkür ederek duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Aslında yazalı çok olmuştu ve maalesef kitabımın basımı konusunda hep sorun çıktı ta ki başkan amcam Kemal Deniz Bozkurt ile tanışana kadar. Beni hiç tanımayan parkta ki açılışta gelip sohbet eden kişi sanki başımı öylesine okşayıp gitti gibiydi. Ama öyle değilmiş meğer başkan amcamın beni hiç Ays yapabilir mi diye sorgulamadan arkamda durmasının başlangıcıymış.

Benim en büyük hayalimi gerçekleştirdiğini belki de bilmiyordu başkan amcam. Kitabımın kapak resmi bana gönderilince şok oldum ve ben o gün hiç uyuyamadım. Herkese yazdım başkan amcam kitabımı çıkardı diye. Yaşadığım mutluluk anlatılmaz ancak yaşanır tabii herkes benim gibi muhteşem başkan amca ile tanışırsa.

Engelli Yazar Ays Kara'nın kitabının basımını Esenyurt Belediye Başkanı üstlendi

Ben Esenyurt'a çok umutsuzlukla, tükenmişlikle geldim şimdi dünyanın en mutlu özel bireyi olarak yaşıyorum. Başkan amcam çoğu insanın gözünde nasıldır bilmem ama benim için hayallerimi gerçekleştiren süper kahraman. Seni çok seviyorum başkan Kemal Deniz Bozkurt amca."

Başkan Bozkurt ayrıca Aralık ayında düzenleyecekleri Edebiyat ve Sanat Festivali'nde Ays'a da stant vereceklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.