Engelli çocuklarla "sevginin dili"nde buluştular

Engelli çocuklarla "sevginin dili"nde buluştular

Antalya'da bir grup üniversite öğrencisi, yürüttükleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında işitme engellilere yönelikfarkındalık oluşturmak amacıyla 3 ay işaret dili eğitimi aldı- Evlerinde yaptıkları pastaları satarak elde ettikleri gelir ile kostüm ala

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Akdeniz Üniversitesinde öğrenim gören 30 öğrenci, "Sevginin dili" adını verdikleri sosyal sorumluluk projesi ile 3 ay işaret dili eğitimi aldı ve işitme engelli çocuklara işaret diliyle tiyatro oyunu sahneledi.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri, işitme engellilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla "Sevginin dili" adlı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Proje kapsamında gönüllü 30 öğrenci, 3 ay süreyle işaret dili eğitimi aldı. Bu sürede işaret diline hakim olan öğrenciler, işitme engelli öğrencilerle işaret diliyle tiyatro gösterisi yapmak için çalışmalara başladı.

Gençler, tiyatro gösterisi için gerekli kostüm ve sahne dekorunu sağlamak amacıyla evlerinde yaptıkları pastalar ve atık dergilerden yaptıkları çantaları kermes ve pazarlarda sattı. Buradan elde edilen gelirle kostüm alan ve sahne dekorunu hazırlayan öğrenciler, Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde kentteki işitme engelli çocuklara yönelik işaret dili ile tiyatro gösterisini sahneledi.

İşaret dili ile mini bir de konser veren üniversiteliler, işitme engelli çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattı.

- "Engellilerin acınmaya değil anlaşılmaya ihtiyacı var"

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda görevli öğretim görevlisi ve proje koordinatörü Özlem Mansuroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin anlaşılması gerektiğini göstermek ve üniversitelilerin bu konuda farkındalık düzeyini artırmak amacıyla bu yola çıktıklarını söyledi.

En büyük hedeflerinin sosyal sorumluluk bilinci yüksek bireyler yetiştirmek olduğunu anlatan Mansuroğlu, "Üniversitelilerin engellilere ilişkin farkındalık düzeyinin arttığını görmek benim için gurur verici. Engelliler toplumun vazgeçilmez parçalarından biri. Toplumun en masum yanını temsil ediyorlar. Bizim engellileri fark etmemiz gerekiyor. Engellilerin acınmaya değil anlaşılmaya ihtiyacı var. Onları anladığımızı ve toplumun bir parçası olduklarını göstermek amacıyla bu projeye imza attık." dedi.

Proje sorumlusu üniversite öğrencisi Nazım Petek ise iki senedir sosyal sorumluluk projesi yaptıklarını ifade etti.

Geçen yıl bir okulun duvarını onardıklarını ve okula kütüphane kazandırdıklarını anlatan Petek, bu tür sosyal sorumluluk projeleri sayesinde hem kendilerini geliştirdiklerini hem de topluma yararlı bireyler haline geldiklerini kaydetti.

Projenin her aşamasında öğrenci arkadaşlarının büyük emek sarf ettiğini dile getiren Petek, "Pastalar yapıp kostümler satın aldık. Tüm aşamalarında öğrencilerin maddi manevi emeği var. İşitme engelli öğrencilerin gözlerindeki mutluluk için her şeye değer." diye konuştu.

Öğrencilerden Hatice Uğur, sıfırdan başladıkları işaret diline 3 ay gibi bir sürede tiyatro oyunu oynayabilecek kadar hakim olduklarını söyledi.

İşaret dili konusunda kendisinin ve diğer arkadaşlarının çok istekli olduğunu ifade eden Uğur, "İşaret dili sayesinde işitme engelli öğrencilerle iletişim kurduk. Onların ne kadar gönlü geniş çocuklar olduğunu farkettik. Çok mutluyuz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :